HC Energie Karlovy Vary

Dušek: Vítězná premiéra mě moc těší

Karlovarská Energie má za sebou další vydařené utkání. Po Liberci skolila na svém ledě také brněnskou Kometu a připsala si do tabulky důležité tři body. Premiéru v karlovarském dresu odehrál Antonín Dušek, který přišel z pražské Slavie.

Tondo, zdolali jste silnou Kometu. Jak zápas hodnotíte?
Mám nesmírnou radost, že se nám utkání vydařilo a máme důležité tři body. Připsal jsem si navíc vítěznou premiéru, co víc si přát. Navíc nad silnou Kometou, která rozhodně byla favoritem.

Co podle vás utkání rozhodlo?
Myslím, že jsme byli v celém utkání o trochu hladovější, bojovnější a zaslouženě jsme zvítězili. Klíčová byla určitě druhá třetina. Nezačala pro nás vůbec dobře. Hned z prvního střídání nás Kometa potrestala. Nám se ale pak povedlo, trochu se štěstím, otočit a následně jsme byli v euforii. Probudili se také diváci a moc nám pomohli.

Jste v karlovarské kabině nováčkem, jak se zrodil vás přesun?
Jednání s Karlovými Vary byla rychlá. Domluvili jsme se v podstatě za dva dny. Jeden den mi vedení Energie volalo s tím, že má o mě zájem, a druhý den se vše doladilo.

Kolik tréninků s týmem jste před zápasem stihl?
Zatím jsem v Energii absolvoval pouze jeden trénink. Vše se seběhlo, jak jsme zmínil, poměrně rychle, navíc byly Vánoce. Takže mám určitě co dohánět.

Nastupoval jste jako centr třetí formace. Jak jste se cítil a jak hodnotíte souhru s novými spoluhráči?
O souhře se raději nebavme. Jak jsem říkal, máme za sebou jeden společný trénink. Navíc se v moji pětce střídala pravé křídla, protože Vojtovi Tomečkovi nebylo dobře a ze zápasu odstoupil. Teď je program nabitý, ale věřím, že si s klukama sedneme a naše spolupráce už se bude jen zlepšovat.

V týmu se potkáváte s bývalými spoluhráči ze Slavie, Tuominenem a Mikulíkem. Pomohli třeba i oni vašemu přesunu do Karlových Varů?
Musím říct, že jsem to s nimi neprobíral. Seběhlo se to tak rychle, že k tomu ani nebyl prostor. Jsem však rád, že tady kluci jsou. Vždy je lepší v novém kolektivu někoho znát, než přijít do úplně neznámého prostředí.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | ne 25.12.2016

Další těžká zkouška - přijíždí Kometa