HC Energie Karlovy Vary

První třetinu jsme se otrkávali, říká Tomáš Dujsík

Sváteční utkání s Kometou skončilo pro energetiky vítězstvím. První perioda se nesla v opatrném duchu a ani jeden z týmů se střelecky nedokázal prosadit. „Zápas mohl vypadat úplně jinak, kdybychom udělali výraznou chybu ihned na začátku zápasu. Brno by nám tak mohlo dát pět až šest fíků a my bychom se už jen klouzali,“ uvádí po utkání bývalý hráč Komety Tomáš Dujsík.

Tomáši, v první třetině se nedokázal gólově prosadit ani jeden celek, čím to podle vás bylo?
Do první části jsme nastoupili hodně opatrně. Zkoušeli jsme, co si můžeme na druhého dovolit a nechtěli jsme zbytečně chybovat. Řekl bych, že jsme se spíš otrkávali.

První přesilová hra přišla dvě minuty po začátku utkání, ale vám se v ní vůbec nedařilo, proč tomu tak bylo?
V přesilových hrách se dlouhodobě trápíme. Je to pořád dokolečka. Snažíme se je zlepšovat. Doufáme, že nám to jednou vyjde a zlepší se to napořád (úsměv).

Dlouho jste drželi vyrovnané skóre, povzbudilo vás, že jste drželi krok s tak silným soupeřem?
Rozhodně ano. Bylo to pro nás důležité. Zápas mohl vypadat úplně jinak, kdybychom udělali výraznou chybu ihned v začátku zápasu. Brno by nám tak mohlo dát pět až šest fíků a my bychom se už jen klouzali. Již v předchozích zápasech jsme si dokázali, že umíme hrát na silné a kvalitní týmy jako je třeba Liberec. Proto jsme neviděli jediný důvod, proč bychom nemohli vyhrát nad Brnem (úsměv).

Druhá perioda přinesla z vaší strany rovnou tři góly, považujete ji za tu rozhodující?
Po první části jsme si v kabině řekli, že jsme nastoupili opatrně stejně jako soupeř. Měli jsme menší obavy, aby se Brno do druhé periody neprobralo. Na led jsme přišli s větší vervou, s větší chutí. To se nám vyplatilo. Byli jsme důraznější před bránou, měli jsme dobré střely na gólmana, doráželi jsme kotouče, z toho pramenily naše góly. Stáli jsme tam, kde jsme měli.

Tři minuty před závěrečnou sirénou dokázalo Brno snížit, nepadly na vás obavy, že zápas ztratíte?
Už mnohokrát se nám stalo, že jsme zápas ztratili v několika posledních minutách. Nevěřil jsem tomu, že bychom mohli opět prohrát. Naopak jsem věřil, že utkání dotáhneme do vítězného konce.

V letošním ročníku předvádí oba karlovarští gólmani dobré výkony, je to pro vás povzbuzující?
Ano, rozhodně. Jak Tomáš Závorka, tak David Honzík chytají letos dobře. Je to pro nás určitě dobré, když máme vzadu takové opory. Nemusíme mít žádné obavy, protože kluci jsou výkonnostně na podobné úrovni a oba dva chytají výborně (úsměv).

K týmu se připojil Antonín Dušek, čím přispěl do kabiny a jak zapadl do kolektivu?
Tonda přinese zkušenosti. Je to kvalitní hráč a je jen otázkou času, kdy začne rozhodovat zápasy. Je to dobrý kluk, zapadne bez problému (úsměv).

Vaším předchozím klubem byla jen Kometa, jak se cítíte, když stojí na druhé straně?
Kluci, kteří letos přišli jako je Ondra Němec, Martin Zaťovič a jiní, s nimi jsem se potkal ještě na letní přípravě. Jsou to kvalitní hráči. Zápasy s Brnem pro mne budou vždy pikantní. Vždy se tento zápas těším. Jelikož jsem nikdy jinde nehrál než právě za Kometu, tak to má pro mne úplně jiný náboj. Jednoduše řečeno jsou tyto zápasy specifické.

Jak jste trávil Vánoce? Co vám nadělil Ježíšek pod stromeček?
Od Ježíška jsem si nic moc nepřál. Chtěl jsem být hlavně doma s rodinou, a to se mi splnilo. Jsem šťastný, že jsem mohl být v Brně s mými nejbližšími. To byl můj největší dárek. Jinak jsem si Vánoce užil. Nějaké to cukroví, svíčková, samé dobroty (smích).

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | po 26.12.2016

Dušek: Vítězná premiéra mě moc těší

Preview k zápasu | ne 25.12.2016

Další těžká zkouška - přijíždí Kometa