HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: Ondřej Kuchař

V letošním ročníku se na postu třetího gólmana představil devatenáctiletý Ondřej Kuchař. Již od sezony 2012-2013 obléká dres karlovarské Energie. Zkušenosti posbíral i v mládežnické reprezentaci. Nyní je jedničkou u karlovarských juniorů. Představujeme vám Ondřeje Kuchaře.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
S hokejem jsem začal ve čtyřech letech, a to díky tátovi. Dva roky jsem hrál a v šesti letech mě postavili do branky a tam jsem už zůstal.

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
Pamatuji si, že ve školce jsme kreslili obrázky toho, čím bychom chtěli být. Já jsem namaloval automechanika, ale postupem času jsem přerovnal své priority. Teď by se mi líbila nějaká práce s penězi, okolo ekonomiky.

Co vás na hokeji nejvíc baví?
To, že jdeme na led a užijeme si to. Celkově hra, spoluhráči a fanoušci.

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Je těžké to teď řešit. Budu se tím zabývat až se budu k nějakému konci blížit. Časem budu mít zase úplně odlišné priority v životě. Nedokážu teď říct, co bude nebo nebude, až přijde konec. To ukáže čas.

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? S kým sedíte v šatně?
V A-týmu si nejvíc rozumím s gólmany, takže s Tomášem Závorkou a Davidem Honzíkem. V juniorce se hodně bavíme s Tomášem Nguyenem a Michalem Horkým. V šatně se spolu bavíme všichni, povídáme si, srandičky, ale nejbližší jsou mi oni dva.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Užívám si volno. Mám rád sport, takže si jdu třeba zahrát fotbal, zapinkat tenis, rád běhám. Občas si s klukama sedneme k playstationu, což samozřejmě také dělám rád, to je takový hezký relax (smích).

Prozraďte jednu svojí dobrou a špatnou vlastnost..
Myslím si, že jsem přátelský. Rád se seznamuji s novými lidmi, což si myslím, že já má dobrá vlastnost. Občas se dostávám do situací, kdy jsem negativní, a to je podle mne špatně. Taková negace mi kazí celý pohled na svět i na hokej. Hodně lidí si myslí, že jsem pořád pozitivní, ale potom když mě znají déle, tak sami vidí, že nějakou takovou vlastnost mám. Jsem hodně negativní, dokážu být negativní a musím na tom hodně zapracovat.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
Z hokejového hlediska to bude možná vypadat trochu nechutně, ale mám rád hamburger nebo pizzu. A k pití si rád dám Coca Colu nebo točenou Kofolu. Když můžu, tak se zprasím a dám si Colu a k tomu hamburger, ale samozřejmě to není často (smích). Ale také se držím zdravé stravy a správného pitného režimu.

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Říkají mi Kuchta, Kuky, Kukyn, Guma, všechno možné. Ale nejvíc mi říkají asi Kuchta.

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Chtěl bych být úspěšný. Je mi jedno, v jaké to bude oblasti, jestli u hokeje nebo u něčeho jiného. Pro mě je důležité to, abych se na cestě za svým snem bavil, užíval si to a byl šťastný.

Díky za rozhovor!