HC Energie Karlovy Vary

Rozjetý Liberec energetici nezastavili

SD: HC Energie - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Karlovarští dorostenci v sobotním utkání zažili výpadek, kdy dostali během 40 vteřin dva góly a Liberci podlehli 2:3. Domácí se dostali do vedení už ve 3. minutě, kdy se trefil Michal Hotěk. Hosté následně dokázali srovnat ve druhé třetině díky teči před bránou Berana. Domácí však neotáleli a využili dvojitou přesilovou hru v úvodu třetí třetiny. To však nestačilo na dva rychlé góly soupeře po sobě, které rozhodly zápas.
Extraliga staršího dorostu, II. 8, so 14.1.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
2:3
1:0, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 3. Hotěk (Šik), 41. Bečka (Zavřel, Bernáth) – 34. Hájek (Bitman), 49. Šír (Jeník, Bálik), 50. Litera. Rozhodčí: Malá – Gerát, Zimmermann. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 62. Střely na branku: 24:27.
Karlovy Vary: Beran – Bernáth "A", Cankov, Zavřel, Štaif, Ptáček, Kořán, Kala, Tureček – Bečka "C", Šik, Hotěk, Šťastný, Halberštát "A", Holub, Maydl, Ptáček, Křemen, Fečo
Liberec: Hrstka – Had, Žůrek, Bálik, Adamec, Ira, Aubrecht, Habermann – Maťátko, Šír, Jeník, Mocek "A", Hájek "C", Litera "A", Kotyza, Charvát, Damašek, Šafařovský, Bitman

Komentář k utkání

První třetina začala v režii Liberce, který vlétl do utkání a nepouštěl soupeře k puku. I přes nespočet šancí u brány se hostům nepodařilo překonat Adama Berana, který byl stoprocentní. Následně se do útočného pásma dostal ve 3. minutě celek domácích. Po střele Šika dokázal tečovat puk Michal Hotěk, a poslal tak domácí do vedení. Energetici se po vstřelené brance dostali více do utkání, kdy měli několik dalších šancí, ale žádná nebyla gólová. Liberečtí se dále snažili srovnat stav zápasu, ale jejich střely nebyly dostatečně přesné.

Druhou periodu lépe začali domácí, kteří se ihned pouštěli do útočných akcí, kde však byl také velmi dobrý Jakub Hrstka, který se ve druhé třetině pohyboval v bráně jako vítr a nepustil za sebe žádnou střelu. Druhá perioda se také zapsala jako třetina vyloučení, kterých bylo celkem šest, z toho jedno do konce utkání, když byl vyloučen Otakar Šik na vražení na hrazení. Liberec dokázal potrestat toto vyloučení gólem ve 34. minutě, kdy se trefil Matěj Hájek tečováním puku před bránou. Zbytek periody přinesl pouze vyloučení na obou stranách.

Karlovarští začínali třetí třetinu dvojitou přesilovou hrou, ve které se po 32 vteřinách trefil Jan Bečka z velkého úhlu. Liberec se snažil ihned odpovědět, sám se však zastavil vyloučením ve vlastních řadách. Důraz před bránou se hostům vyplatil až ve 49. minutě, kdy od modré napřáhl Jan Šír, který prostřelil Berana. Energetici si konci první poloviny třetí třetiny vybrali svojí nejslabší chvilku. Neuběhlo ani čtyřicet vteřin a Liberec skóroval znovu. Tentokrát se trefil Miloslav Litera. Domácí tak během minuty, kdy vedli museli najednou dotahovat jednogólovou ztrátu. Velké drama ještě přinesl závěr zápasu, kdy se domácí snažili dotáhnout utkání do prodloužení, ale Liberec si vše pohlídal a odvezl si tři body na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Vzhledem k sestavě ovlivněné zraněními a hráčskou dotací juniorce se hráči s utkáním popasovali se ctí. Myslím si, že zápasu nechyběly ani emoce nebo osobní souboje. Oba týmy předvedly kvalitní výkony.

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Musím říct, že výhra nás velmi těší. My jdeme zápas od zápasu a je vidět, že tým je v psychické pohodě. Hráči mají sílu otočit i nepříznivý stav zápasu, kdy dokážeme podat solidní týmový výkon, který nás žene dopředu. Doufám, že tato série nás posune výše.