HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: Tomáš Rohan

V další dílu našeho seriálu do pomyslné zpovědnice usedl Tomáš Rohan. Zarputilý útočník se potýká s dlouhodobým zraněním ramene, které jej připravilo o velkou část sezony. V dosavadním průběhu odehrál osm zápasů a připsal si jednu asistenci. Představujeme Tomáš Rohana.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
S hokejem jsem začal ve čtyřech letech v Sokolově. Přivedli mě k němu rodiče, byl jsem ještě malý kluk, úplně jsem si nemohl vybírat. Ale musím říct, že jsem vděčný za to, že to tenkrát udělali.

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
Kdybych si mohl sám vybrat, bavilo by mě být hercem nebo zpěvákem. Samozřejmě to je trochu nemožné. Možná bych podnikal, měl bych například cukrárnu či malou hospůdku.

Co vás na hokeji nejvíc baví?
Mám rád srandu v kabině a naší partu. Venca Skuhravý vždy nějakým vtípkem opepří zápasy nebo tréninky. Je to hotový komik. Věci, které se týkají samotné hry mne také velmi baví.

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Jak jsem už říkal, bavilo by mě mít nějaký podnik. Je to mým snem po konci hokejové kariéry. Ať už to bude nějaká útulná hospůdka nebo cukrárna, jsem si jistý, že mne to bude bavit.

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? S kým sedíte v šatně?
V kabině nemám problém vůbec s nikým, ale nejvíc se bavím s bráchou, s Michalem Vachovcem, který vedle mne i sedí, nebo s Tomášem Rachůnkem. Jednoduše s kluky, kteří tu jsou už delší dobu a známe se.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Rád odpočívám formou nějakého sportu, vyjedu si na kolo nebo si zajdeme s kluky zahrát fotbal. Moji rodiče bydlí na Rotavě, někdy za nimi zajedu a večer grilujeme, takové večery mám opravdu rád (úsměv).

Prozraďte jednu dobrou a špatnou vlastnost…
Jsem typ člověka, který nezkazí žádnou zábavu, naopak se rád přidám ke kolektivu. Každá osoba má mnoho špatných vlastností, kdybych měl vybrat tu, která mi nějak vadí, tak to bude určitě ta, že neumím odpočívat, neumím se uvolnit a pořád něco jenom dělám a nezastavím se. To je samozřejmě špatně, protože člověk musí umět na chvilku vypnout a jen relaxovat.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
Bude to souviset s večery u rodičů, potrpím si na dobrý steak s grilovanou zeleninou a k tomu pivečko (smích).

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Buď mi říkají Rohy a nebo Beran. V minulosti jsem nosil dlouhé vlasy, které byly kudrnaté a rostly mi nahoru. Vypadal jsem opravdu jako beran, tak mi to zůstalo do teď (smích).

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Chtěl bych mít spokojenou rodinu. 

Díky za rozhovor!