HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost padl proti brněnské Kometě

SDO: HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:0, 4:0, 0:3)
Energetici nezvládli první dvě dvacetiminutovky v utkání na ledě brněnské Komety, když během nich inkasovali celkem šest branek. Zvednout se dokázali až v závěrečném dějství, kdy šestibrankové vedení domácího týmu Brna snížili o tři góly.
Extraliga staršího dorostu, II. 11, pá 27.1.2017, DRFG Arena
Kometa Brno
Karlovy Vary
6:3
2:0, 4:0, 0:3
Branky a nahrávky: 2. Kadlic (Popelka), 10. Kučera (Jeřábek), 24. Kunc (Plášek), 30. Kučeřík (Kunc), 30. Krejčí (Kučeřík), 35. Süss (Jeřábek) – 50. Bečka (Habr), 55. Holub (Bečka, Cantov), 55. Štaif (Petrov). Rozhodčí: Slafka – Hübl, Sofka. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 93. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 6:0, 6:3.
Kometa Brno: Holík – Kučeřík, Věžník, Jurnečka, Kučera "C", Mlčák, Vašíček, Jeřábek "A" – Popelka, Süss, Meluzín, Krejčí "A", Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek, Kadlic
Karlovy Vary: Kašpar (30. Beran) – Cankov, Zavřel, Štaif, Přibyl "A", Ptáček, Kořán, Kala, Turneček – Holub, Hudečka, Habr, Maydl, Bečka "C", Fečo, Šťastný, Tlačil, Halberštát "A", Petrov

Komentář k utkání

Vstup do duelu vyšel Kometě znamenitě. Po minutě hry vyhráli domácí buly v útočném pásmu, od modré vypálil Popelka a jeho prudkou ránu umně tečoval za Kašparova záda Vojtěch Kadlic - 1:0. Hosté mohli bleskově kontrovat. Holík nejprve ustál tlak na brankovišti a tři střely za sebou, aby o pět minut později dokázal zlikvidovat také přečíslení hostů 2 na 1. Neproměněné šance mohly hosty mrzet, neboť krátce před polovinou první třetiny se dostal kotouč na modrou čáru ke Štěpánu Kučerovi, jenž vzal celou situaci na sebe a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Další šanci měl Plášek, ale po jeho ráně zamířil puk těsně vedle tyčky. Na druhé straně mohl snížit Přibyl, který po faulu Vašíčka dostal k dispozici trestné střílení. Útočník Západočechů se rozjel pomalu, zvolil svižnou střelu, ale Holík jeho ránu lapil.

Poslední šanci v úvodním dějství měl šanci Jan Süss, jenž v přečíslení 2 na 1 zvolil bekhendový blafák, ale Kašpar se blýskl povedeným zákrokem.

Stejně jak se Brnu povedl nástup do zápasu, vyšel jim také vstup do druhé dvacetiminutovky. Nejprve však měl opět šanci Jan Süss, který v šanci opět zakončoval bekhendem, ale znovu neuspěl. Na opačné straně se musel mít na pozoru také Holík, ale brejk Karlovarských vyřešil povedeným zákrokem. Následně ujeli domácí do přečíslení, Plášek předložil žabičkou puk volnému Michalu Kuncovi a ten pohodlně zamířil do prázdné branky – 3:0. V polovině zápasu Kometa svůj náskok opět navýšila. Kučera projel celým hřištěm, ale branku netrefil. Následně Kunc našel Radka Kučeříka, jenž prudkou ranou vsítil čtvrtý gól domácích – 4:0.

Za půl minuty se modrobílí radovali znovu. Hosté vystřídali po čtvrté brance brankáře, do branky se postavil Beran, ale také tomu nevydrželo čisté konto příliš dlouho. Po nahození Kučeříka vyplaval na brankovišti puk před volným Petrem Krejčím, jenž bezpečně zakončil do prázdné branky – 5:0. Brnu narostla křídla. Další možnost měl Jan Süss, ale před odkrytou brankou poslal kotouč jen vedle tyče. Jan Süss se nakonec přeci jen dočkal. Brněnský útočník projel do pásma, napřáhl k prudké střele a jeho rána skončila přesně nad lapačkou brankáře hostů – 6:0.

Poslední část byla v režii hostů z Karlových Varů. Nejprve domácí po závěru na brankovišti zachránila tyč, následně však Habr vybojoval kotouč pro Jana Bečku a ten povedenou ranou o břevno otevřel gólový účet Energie – 6:1. O pět minut později se dostal ke střele na modré čáře Cantov, jeho pokus byl ve změti těl několikrát tečován a nakonec David Holub usměrnil puk mimo dosah brankáře Holíka – 6:2. Za půl minuty si Petrov obhodil obránce, rychlou přihrávkou našel Petra Šteifa, jenž zakončil přečíslení kličkou do bekhendu a střelou po ledě do poloodkryté branky – 6:3. Kometa mohla následně svůj náskok navýšit , ale Kadlic přihrávku Popelky usměrnit nedokázal, a následně Meluzínovi při úniku utekl puk z hokejky. Brňané však svůj náskok nepustili a zaslouženě vyhráli 6:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Zachrla (HC Kometa Brno): Dvě třetiny paráda, poslední třetina strašná. Celkově jsme v zápase dominovali, ale v poslední třetině se ukázala tradiční česká povaha, respektive povaha těchto kluků, že jsme nedokázali udržet výkon a koncentraci, to je kaňka na tomto výkonu. Doufám, že zítra proti Chomutovu se poučíme a nedopustíme to.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Chceme poblahopřát domácím k zisku tří bodů. Působili jsme tady jako nepovedený sparring partner. Oba týmy nastoupily v okleštěné sestavě. Mrzí mě, že jsme hráli tak, jak jsme hráli.