HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Dvořák opět oblékne národní dres!

Karlovarský obránce Tomáš Dvořák byl nominován na další turnaj Euro Hockey Tour. Trenér Josef Jandač povolal jedenadvacetiletého beka na Švédské hry, které se konají 9. – 12. února v Göteborgu.

Pro Dvořáka to bude druhá zkušenost s reprezentačním A-týmem. V prosinci dostal první možnost na ruském Channel One Cupu, kde trenéry příjemně překvapil a zaujal. Odehrál zde všechna tři klání a nasbíral dvě trestné minuty. Na kanadský bod stále čeká, dočká se ve Švédsku?

V Tipsport extralize naskočil Tomáš Dvořák do čtyřiceti tří zápasů, během kterých dokázal třikrát rozvlnit síť a přihrát na pět gólů. O talentu výborně fyzicky disponovaného zadáka rozhodně není pochyb, vždyť už dříve patřil ke stálým členům mládežnických reprezentací do 17 a 18 let.

Nominace české reprezentace na Švédské hokejové hry 2017 (9. – 12. února, Göteborg a Petrohrad):

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Jakub Kovář (Čerepovec, KHL).

Obránci: Adam Polášek (Novosibirsk,KHL), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), Radim Šimek, Ondřej Vitásek (oba Bílí Tygři Liberec), Jan Rutta (Piráti Chomutov), Tomáš Dvořák (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Klok (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Útočníci: Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), Michal Birner (Fribourg, Švýcarsko), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba BK Mladá Boleslav), David Kämpf, Vladimír Růžička (oba Piráti Chomutov), Petr Jelínek (Bílí Tygři Liberec).