HC Energie Karlovy Vary

Sledge play-off startuje: Žraloci čelí Mustangům

Jen čtrnáct dnů po posledním vzájemném zápase cestují sledge hokejisté Karlových Varů znovu na led Pardubic. Tentokrát ovšem v o stupeň důležitějším okamžiku. Začíná semifinále play-off E.P.C. Management České sledge hokejové ligy, které určí nejpozději 19. března nového mistra republiky. První krok k úspěchu se budou západočeští Žraloci snažit udělat v sobotu 4. února v Pardubicích od 16:45 hodin.

Nebývale napínavá základní část E.P.C. Management České sledge hokejové ligy přinesla rozuzlení semifinálových dvojic až v posledním kole. Postupující týmy se seřadily s jednobodovými rozestupy, tabulka přisoudila vítězi ze Zlína čtvrtou Spartu a druhým Karlovým Varům třetí Pardubice.

Karlovarští Žraloci útočili do poslední chvíle na vítězství v základní části, ale o to je připravili právě Mustangové z Pardubic. Západočeši potřebovali v ČEZ aréně 22. ledna naplno bodovat, to se jim však i přes aktivní hru nepodařilo. Domácí dvakrát vyrovnali a remíza 2:2 v normální hrací době určila, že se oba soupeři potkají znovu hned v semifinále. Díky vítězství po samostatných nájezdech si Pardubice jako jediný celek soutěže udržely s Karlovými Vary aktivní bodovou bilanci 5:1. První vzájemné utkání v Ostrově totiž Východočeši dokázali vyhrát těsně 2:1.

Pardubice se opírají o široký kádr s některými zvučnými jmény, jako je reprezentační opora zadních řad Pavel Kubeš, velezkušený obránce Tomáš Kvoch nebo spolehlivý gólman Petr Boček. Velmi se klubu vyplácí angažmá německého top střelce Bernharda Heringa, který jen proti Karlovým Varům participoval na všech čtyřech brankách (2+2) ze hry ve vzájemných zápasech.

Karlovy Vary mají ve svých řadách útočné eso v podobě Michala Geiera, jehož rychlost postrádá na českých kluzištích konkurenci. Sestavu matadorů jakými jsou Jiří Berger, Miroslav Hrbek nebo Luboš Nejedlý doplňuje nadějné mládí v podobě Karla Wágnera, Lukáše Karafiáta nebo Jakuba Haase.

Vyrovnanost semifinálové dvojice dokumentují snad všechny dostupné ukazatele. Oba celky v základní části devětkrát vyhrály, o bod navíc získali Žraloci díky jedné prohře na nájezdy. Bilance zápasů 2:1 a 3:2sn pro Pardubice v základní části hovoří také výmluvně. Těsnou, ale nepříznivou statistiku musejí Sharks prolomit, pokud chtějí postoupit do finále play-off a minimálně obhájit loňské stříbro.

Série hraná na dvě výhry startuje v Pardubicích, odveta v Ostrově proběhne 18. února a případný rozhodující zápas tamtéž 19. února.