HC Energie Karlovy Vary

Stydíme se za výkon ve druhé třetině, říká Jakub Flek

První brankou přispěl Jakub Flek ke skvělému startu energetiků do středečního zápasu proti Vítkovicím. Domácí však dvougólový náskok neudrželi a především kvůli nepovedené druhé třetině skončili bez bodu. „Stydím se za to, co jsme předvedli ve druhé třetině. To byla naprostá katastrofa,“ říká karlovarský útočník s devítkou na zádech.
Hodnocení zápasu asi nebude úplně snadné, přitom jeho úvod vám vyšel…

Začátek zápasu jsme měli fantastický. Při prvním střídání měli kluci obrovskou šanci, parádně jsme ten zápas rozjeli a všechny nás to nakoplo. První třetinu jsme odehráli výborně, spadly nám tam dva góly, i když se štěstím, ale to k tomu patří. Stydím se ale za to, co jsme předvedli ve druhé třetině. To byla naprostá katastrofa.

Byla zlomovým okamžikem první vítkovická branka, která padla po velké chybě v rozehrávce?

Samozřejmě to byla chyba, ale my to nemůžeme házet na jednoho člověka. To se prostě stane. My jsme pak ale úplně přestali hrát. Druhou třetinu jsme soupeři darovali na zlatém podnose a on toho využil, jak nejlépe mohl.

V rozehrávce chybujete v domácích zápasech ale pravidelně. Jak se toho vyvarovat?

To je asi otázka spíš na trenéry, takové chyby se nám nesmí stávat. Dokáží jich využít všechny týmy. Zápas jsme měli skvěle rozehraný a takovými chybami dostáváme soupeře do hry. Vítkovice vyhrály utkání díky jedné třetině.

Na čem budete stavět v zápasech play-out, potažmo v případné baráži?

Musíme být pořád v pohybu. Když po soupeři jdeme, tak má problém s rozehrávkou. Musíme hrát aktivně, házet to jednoduše na bránu, tlačit se do ní. Náš hokej na tom musí být postavený, všichni do jednoho se musíme rvát o každý centimetr ledu.

V porovnání s předchozími sezónami hrajete poměrně líbivý hokej. Nemrzí o to víc, že to není podpořeno body?

Mrzí nás to strašně. My jsme snad dvacet zápasů prohráli o gól. Chybí nám kolikrát strašně málo, abychom urvali nějaký ten bod navíc. Kdyby se to podařilo, byli bychom v tabulce někde úplně jinde.

Do konce základní části zbývá už jen pár zápasů. Budete se už pomalu chystat na baráž?

Musíme jít zápas od zápasu, snažit se hrát jednoduchý hokej. To bude platit na každého soupeře. Nesmíme hlavně klesnout na mysli, nějak se utápět tím, co nás čeká. Porveme se o každý výsledek.

Sledujete už výkony týmů v první lize, vašich případných soupeřů pro baráž?

Play-off v první lize je hrozně nevyzpytatelné. Kladno minulý rok suverénně ovládlo základní část a pak vypadli hned v prvním kole s Ústím. Může se stát cokoliv. Nemůžeme moc koukat na to, jak to dopadne. Musíme se připravit na to, že až to přijde, že je tady převálcujeme.