HC Energie Karlovy Vary

Junioři těsně podlehli chomutovským Pirátům

JUN: HC Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Jednobrankový rozdíl v utkání proti Chomutovu prodloužil černou sérii porážek Vlčí smečky. V úvodu si lépe vedli Chomutovští, v prvních minutách závěrečného dějství však měli jeden gól navrch energetici. Domácím se následně podařilo ještě dvakrát prosadit, a převzít tak těsné vedení, které jim nakonec přineslo celé tři body.
DHL extraliga juniorů, 42. kolo, so 18.2.2017, SD Aréna
Chomutov
Karlovy Vary
3:2
0:0, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 30. Krejčiřík (Wágner, Rindoš), 45. Kulich (Palička, Smutný), 46. Wágner (Krejčiřík) – 35. Vodička, 41. Davídek (Brabec). Rozhodčí: Würtherle – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 50:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Chomutov: Pavlát – Buchtela, Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hajič – Lauko, Polák, Kulich, Palička, Krajčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, J, Svoboda, Wágner
Karlovy Vary: Kuchař – Ptáček, Beer, Pajk, Brabec, Vodička – Kurfürst, Horký, Fečo, Salnikov, Čejka, Kovář, Davídek, Hauzr, Hendrych, Procházka

Komentář k utkání

Domácí mohli jít do vedení hned po několika sekundách. Josef Rindoš dostal luxusní pas a unikal sám na brankáře. Kuchaře ale střelou k levé tyči nepřekonal. Piráti v aktivní hře pokračovali a Josef Rindoš byl po pár chvilkách v druhé obrovské šanci. Ani nyní ale nebyl úspěšný. V jeden moment zahrozil i František Wágner, který obral bránícího hráče o puk, Kuchaře ale z blízkosti nepřekonal.

V podobné pozici byl i Tom Polák, ani on ovšem nebyl hráčem, který otevřel skóre. Tři minuty před koncem první třetiny měl dobrou šanci i hostující hráč, Michal Horký ale střílel jen do připraveného Pavláta. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Aktivita chomutovského celku pokračovala i ve druhé třetině. Tom Polák pláchl všem hráčům a unikal na Kuchaře. Toho se pokoušel prostřelit střelou nad levou ruku, ani nyní ale nebyl úspěšný. Domácí se radovali až o dvě minuty později. František Wágner našel volného Vojtěcha Krejčiříka, jenž trefil odkrytou branku. Energetici dokázaly vyrovnat pár minut na to.

Obránce Petr Vodička individuálně projel do útočné třetiny, obešel všechny obránce a svou akci vyšperkoval překonáním Dominika Pavláta. Hosté mohli následně otočit, ale přihrávka Michala Horkého do prázdné branky nebyla dále využita. Po této akci následoval protiútok vedený Vojtěchem Krejčiříkem. Jeho bekhend si ovšem cestu do branky nenašel.

Start do třetí třetiny vyšel na jedničku hostům. Šestatřicet sekund po vhazování se dokázal zblízka prosadit Milan Davídek, obrat byl na světě. Jednobrankové manko ovšem Piráti smazali během sedmapadesáti sekund. Nahození Michala Smutného na branku se odrazilo od betonů brankáře na hokejku Jaroslava Kulicha, jenž puk následně poslal pod víko.

Patnáct sekund na to byl vyloučen Brabec a Piráti jeho nedovolený zákrok potrestali. František Wágner zakončoval z mezikruží, ale branku netrefil. Puk se k němu od zadního mantinelu vrátil a podruhé se nemýlil. Aktivita domácích pokračovala. Jan Svoboda si parádně najel před branku, zblízka ale nepřidal čtvrtou branku. Piráti zvítězili i přes závěrečný tlak Energie, v posledních sekundách navíc předvedl úžasný zákrok Dominik Pavlát.