HC Energie Karlovy Vary

Dohrávání soubojů bude klíč, říká kouč Eismann před play-off

Již v pátek 24.2. započne play-off NOEN Extraligy staršího dorostu, kterého se účastní i karlovarští svěřenci trenéra Václava Eismanna. V osmifinále se v prostorách KV Areny energetici postaví Zlínu. Jak trenér hodnotí základní část a jak vidí nadcházející sérii? Přečtěte si rozhovor s Václavem Eismannem.

Rozpis osmifinále

Série se hraje na 3 vítězná utkání.

  • OF1: KVA-ZLN 24.2. 17:30
    (tréninková hala)
  • OF2: KVA-ZLN 25.2. 17:00
  • OF3: ZLN-KVA 28.2. 16:00
  • OF4: ZLN-KVA 01.3. 15:00
  • OF5: KVA-ZLN 04.3. 17:00

Jak byste zhodnotil základní část a co pokládáte za největší klíč vašeho úspěchu probojovat se do play-off?
Já bych to rozdělil na dvě části. První je, když jsme hráli v kompletní sestavě, a to si myslím, že jsme patřili k nejlepším týmům extraligy. Byli jsme v evropském měřítku konkurenceschopní, což dokazoval turnaj v Mannheimu a také naše zařazení v Rookie cupu, který byl rozšířen o další evropské týmy nejen Salzburg. Poté to bylo druhé období, kdy naši hráči začali rotovat do juniorské kategorie a jiní se dlouhodobě zranili. Zranili se nám lídři týmu - Filip Bernáth, Martin Slabý, Radek Prošek. Ubylo tak kvality a už jsme k nejlepším týmům nepatřili.

V osmifinále se postavíte Zlínu. S čím do série půjdete a jak jste se na tohoto soupeře připravovali?
Kvalitu soupeře naprosto respektujeme a já vidím tuto sérii naprosto otevřenou. Bude to obligátních padesát na padesát. Věřím hráčům, že odevzdají to nejlepší a uvidíme, jak nám bude stačit soupeř. Zlín má hráče, kteří jsou velmi šikovní do koncovky a dostávali málo branek, když tedy hráli v kompletní sestavě. Z toho my budeme vycházet. Chceme zkusit určité herní varianty a uvidíme, jak se nám bude dařit.

V letošní sezoně jste obě vzájemná utkání vyhráli. Počátkem února jste Zlín přehráli vysoko 6:1, neovlivní to postoj mužstva k soupeři?
Myslím, že tyto zápasy v základní části nelze brát úplně jako měřítko. Nehráli jsme v kompletní sestavě, stejně tak Zlín. Myslím, že měl těch absencí daleko více než my. K tomu bych se nechtěl nijak dál vracet.

Nastoupíte do osmifinále v plné síle, nebo čekají mužstvo nějaké změny?
Bohužel, jak už jsem říkal na začátku. Určitě nenastoupí Filip Bernáth. Nyní se po zranění a nemoci vracejí Martin Slabý a Radek Prošek. Nemůžeme mít vzhledem k nim samozřejmě velká očekávání. Budeme-li chtít postoupit musíme ze sebe dostat litry potu a postavit to na věcech jako je charakter a dohrávání osobních soubojů. To bude ten klíč. Pokud nebudeme mít dohrávání osobních soubojů, tak se můžeme připravovat jak chceme. Musíme vsadit na to, že pokud na to půjdeme dřinou, bojovností a obětavostí, že se postupně vrátí kvalita našeho výkonu, která teď nebyla ideální.

Do jaké fáze play-off by mělo mužstvo podle vás postoupit, aby se dala sezona považovat za úspěšnou?
Dobrá otázka, protože ani to já sám nevím. Samozřejmě můžu to říci alibisticky, co nejdál, ale nevím co to je to nejdál. My se nyní nedíváme kam bychom měli postoupit, ale soustředíme se na sérii se Zlínem. Až bude její konec, tak se zase podíváme dál.

Minulý týden jste absolvovali zmiňovaný Rookie Cup v Salzburgu, co jste si z něj odvezli?
V Rakousku jsme byli na finále Rookie Cupu, kde se nám příliš nedařilo. Mělo to spoustu příčin a důvodů. Také na to měl dopad právě návrat zraněných hráčů a to, že nejsme aktuálně v nejlepší formě. V Salzburgu jsme ukázali dvě tváře. Jednou takový ploužák hokej, kdy naše tempo bylo pomalé a nekontaktní. Ale poté jsme ukázali, že také umíme dynamický hokej s kvalitou hry na kotouči. Záleží na nás jakou tvář předvedeme v play-off. S tím, co jsme předvedli v Salzburgu, bychom daleko nedošli.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!