HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Polák míří do reprezentačního áčka

K a r l o v y  V a r y - Sedmnáctiletý křídelní útočník Energie Vojtěch Polák byl nominován Slavomírem Lenerem do reprezentačního A týmu. Sehrát by měl přátelské utkání v Plzni proti Slovensku. Záměr Slavomíra Lenera je sestavit útočnou řadu juniorů Michálek - Hudler - Polák. Po tomto vystoupení bude Vojtěch Polák reprezentovat Českou Republiku ve výběru hokejistů do 20 let.
"Zpráva o mé nominaci do reprezentačního áčka mě ohromně překvapila," líčí své bezprostřední pocity Vojtěch Polák. "V moment, kdy mně to řekli, jsem měl pouze otevřenou pusu a vůbec jsem nevěděl co říct a jak reagovat," dodává. Nyní se již Vojtěch Polák z překvapení vzpamatoval, svoje pocity však stále popsat nedokáže."Moje pocity vůbec nejdou popsat, jsem strašně šťastný." Zda si tuto příležitost zaslouží, posoudit nedokázal. "Takovéto rozhodnutí je na jiných. Když mě ale do reprezentaci vzali, asi mají důvod."

Do zápasu se Slovenskem bude karlovarská hokejová naděje velmi motivována. "Chtěl bych podat co možná nejlepší výkon. Už samotná hra za áčko je pro mě obrovská motivace." Svoje šance na další setrvání v reprezentačním áčku si Polák netroufá hodnotit. "To je ještě příliš daleko. Necháme se překvapit," míní nejmladší člen reprezentačního výběru.

"Tuto příležitost hrát s reprezentačním áčku si Vojta určitě zaslouží," tvrdí rozhodně kapitán mužstva Michal Mádl. "Je to mladý hráč a hraje dobře," hodnotí Vojtěcha Poláka. Pro celý tým byla nominace Poláka překvapení. " Každá první nominace je vždy milým překvapením," popisuje na závěr pocity do národního týmu nominovaného hokejisty Mádl.