HC Energie Karlovy Vary

Jihlavu nesmíme podcenit, hlásí Šik před čtvrtfinále

Energetici se v osmifinále NOEN Extraligy staršího dorostu blýskli, když porazili třikrát za sebou Zlín, a zajistili si tak postup do čtvrtfinále, kde je již v úterý 7.3. čeká souboj na ledě jihlavské Dukly. Připravili jsme pro vás rozhovor s karlovarským dorostencem Otakarem Šikem, jenž si v play-off doposud připsal dvě branky, a také rozhodl poslední utkání série. Jak prožívá možnou cestu za titulem a co by vzkázal fanouškům?

Rozpis čtvrtfinále

Série se hraje na 2 vítězná utkání.

  • ČF1: JIH-KVA 7.3. 18:00
  • ČF2: KVA-JIH 9.3. 18:00
  • ČF3: JIH-KVA 11.3. 12:00

Otakare, jak bys zhodnotil uplynulé osmifinále?
Zlín byl velmi silný soupeř, hrál hodně do těla, ale z mého pohledu jsme měli navíc v tom, že jsme hráli víc jako tým, plnili jsme to, co jsme si řekli, a proto jsme také postoupili.

Radost z postupu musela být obrovská, jak jste to oslavili?
Nijak extra jsme to oslavit nestačili, nebyl čas, i přesto že radost byla skutečně obrovská. Menší oslava proběhla jenom v autobuse cestou ze Zlína, ale jinak se nic většího neuskutečnilo.

Máte nějaký týmový rituál v play-off?
S klukama jsme se před play-off rozhodli pro změnu barvy vlasů abychom vypadali jednotně. S nápadem přišel náš kapitán Honza Bečka. Návrhů padlo spoustu, ale nakonec jsme se téměř všichni shodli na barvě blonďaté. Jinak stejně jako před každým zápasem si zahrajeme fotbálek na odreagování. Mezi náš další play-off rituál ještě patří označení barvami Energie na obličej.

Jaká panuje v kabině nálada?
V kabině je podle mě skvělá nálada. Všichni si to užíváme, i když samozřejmě trocha nervozity tam vždy je. Ale jak říkám, chceme si to užít a jsme rádi, že můžeme být tam, kde jsme.

Co od čtvrtfinále očekáváte?
Naším soupeřem bude jihlavská Dukla a jistě to nebude lehké, ale budeme se snažit ze všech sil probojovat se dál. Důležité je, abychom táhli všichni za jeden provaz a udrželi si disciplínu, jako tomu bylo do teď. Za postup bychom byli skutečně rádi, ale záleží pouze na nás zda-li se nám podaří soupeře překonat.

V těchto utkáních jde tzv. o vše a Jihlava jistě nebude příjemným soupeřem, jak se na ni připravujete?
Jihlava bude určitě těžkým soupeřem. Připravujeme se na ni velice důkladně. Pouštěli jsme si videa ze zápasů, abychom odkoukali jejich styl hry a podle toho jsme pak trénovali a zaměřovali se na podstatné věci. Nejdůležitější pro nás je, abychom si zautomatizovali věci, které po nás trenér chce. V základní části jsme nad Jihlavou dvakrát vyhráli, jednou o dva góly a podruhé pouze o jeden. Určitě ji nesmíme za žádnou cenu podcenit.

Ve čtvrtek se představíte také před domácím publikem, chtěl by jsi vzkázat něco fanouškům?
Fanouškům bych chtěl vzkázat aby si s sebou vzali dobrou náladu a přišli nás podpořit, budeme to potřebovat. Již během osmifinále byla podpora z jejich strany skvělá a my jsme jim za to velmi vděční.

Play-off je jistě jeden z nejemotivnějších hokejových zážitků, jak ho prožíváš ty?
Hodně to prožívám, přeci jenom je to konec sezóny a každý chce hrát, co nejdéle. Rozhodně tyto okamžiky budou patřit mezi mé nejkrásnější hokejové vzpomínky, ať už se probojujeme kamkoliv.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!