HC Energie Karlovy Vary

Měli jsme na víc, hodnotí play-off Jiří Halberštát

Starší dorostenci Energie těsně nestačili ve třetím utkání čtvrtfinálové série na jihlavskou Duklu, které podlehli 1:0, v sérii pak 1:2. Jednou z opor mužstva v play-off byl útočník Jiří Halberštát, který v pěti utkáních nasbíral stejný počet kanadských bodů a velmi dobře si také vedl ve statistice +/-.
Jirko, vaše cesta končí ve čtvrtfinále. Co rozhodlo poslední klání s Jihlavou?

Jihlava dobře vstoupila do utkání, dala rychlý gól a tím pádem se jí hrálo o něco lépe. Jak plynul čas, tak začala na naší straně přibývat i nervozita.Řekl bych, že celé utkání jsme tak nějak ''bušili do vrat'', které bohužel zavřel obětavý výkon soupeře a především jejich gólmana.

Jak bys celou sérii s Duklou popsal?

Rozhodně se mi play-off hodnotí velice těžko, jelikož jsme chtěli dále a podle mého jsme na to měli. Jenže jsme totálně odflákli první zápas v sérii a to se ukázalo rozhodující. Do zbylých dvou utkání jsme dali vše, bohužel to nestačilo. Přejít přes Jihlavu, jistě bych to celé hodnotil jinak. Nicméně nasbírali jsme cenné zkušenosti ve vyřazovacích bojích, které se nám určitě budou hodit do dalších sezon.

V play-off vás chodili podporovat fanoušci a dokonce i kotel...

Všem fanouškům, kteří nám fandili nejen v play-off, bych chtěl moc poděkovat za jejich podporu. Byli opravdu skvělí a já si toho neskutečně vážím. Ve vyřazovací části na domácí duely přišlo strašně moc diváků a osobně si myslím, že tím žila spousta lidí okolo. Díky tomu jsem si domácí zápasy užil ještě o něco více a myslím, že i fanoušky tato utkání velice bavila.

Můžeš se zpětně ohlédnout za základní částí? V té se vám poměrně dařilo...

Základní část byla velice vyrovnaná a rozhodovaly opravdu maličkosti. Na třetí místo jsme ztratili bod, o 4. - 6. místě rozhodovala pouze vzájemná klání. Myslím si, že jsme po většinu základní části předváděli velice solidní výkony, zejména ze začátku soutěže, kdy jsme neprohráli po základní hrací době 13 utkání v řadě. Před nadstavbou jsme si řekli, že chceme play-off začínat doma a to se nám nakonec podařilo, takže základní část hodnotím kladně.

Jak bys okomentoval své výkony v tomto ročníku?

Tohle se vždycky hodnotí velice těžko, nicméně si myslím, že jsem zejména v oslabení a v defenzivních aspektech hry odvedl dobrou práci pro tým. Na druhou stranu je pořád co zlepšovat, například ofenzivní prvky, v nichž mám značné rezervy.

Přiblížíš čtenářům své cíle do příští sezony?

Ještě jsem o tom moc nepřemýšlel, ale prvním cílem bude jednoznačně probojovat se do základní sestavy extraligy juniorů. Uvidíme, jak moc to bude reálné, hlavně kvůli změnám, které svaz v této kategorii udělal. Pak samozřejmě zlepšit své nedostatky a dále na sobě pracovat.

Díky za rozhovor!

Moc díky za rozhovor a ještě jednou bych chtěl poděkovat týmu a všem lidem, kteří nás během sezony podporovali.