HC Energie Karlovy Vary

Fanoušky budeme potřebovat, říká Petr Stloukal

Karlovarská Energie si v posledním domácím souboji skupiny o umístění poradila s Olomoucí 6:2. Na vysoké výhře se podílel i střelec dvou branek Petr Stloukal, který také utkání zhodnotil.
Petře, znovu jste porazili Olomouc. Jak byste popsal toto klání?

Jsme rádi, že jsme to zvládli. Šli jsme do zápasu s tím, že chceme v posledním domácím utkání před baráží uspět, což se nám povedlo. První třetina byla, přes některé olomoucké šance, čistě v naší režii. Věděli jsme, že mají za sebou dlouhou cestu, chtěli jsme na ně vlétnout a to se nám také povedlo. Po první třetině jsme vedli 4:0, poté jsme sice dělali nějaké chyby, avšak to si rozebereme na videu a něco si k tomu řekneme. S výsledkem 6:2 jsme ale spokojeni.

Vy jste se na výsledku podílel dvěma zásahy...

U té první mi Gorča (Sebastian Gorčík) nahrál prakticky do prázdné a dostat kotouč za brankovou čáru už nebylo nijak obtížné. Ve druhém případě jsem puk doklepl s Vojtou (Tomečkem) ze vzduchu, to byla šťastná branka.

Odehráli jste poslední domácí zápas v play-out, jak byste navnadil diváky na baráž?

Určitě je budeme potřebovat. Celou sezonu nás podporovali, za což jim děkujeme. Budeme je potřebovat v té nejdůležitější části, abychom udrželi extraligovou příslušnost i pro příští rok.

Skupina o umístění pro vás byla prakticky přípravou na baráž...

Věděli jsme, že první dva týmy v podstatě o nic nehrály, ale my jsme se stále snažili hrát naplno, aby se nám to poté nevymstilo v baráži. Myslím, že zatím jsme všechna utkání odvedli skvěle.

Máte přehled o vývoji play-off první ligy?

Já to moc nesleduji i přesto, že tam mám pár kamarádů. Je jedno, proti komu nastoupíme. Všechna mužstva jsou kvalitní a musíme se na ně stoprocentně připravit.

Jak uspět v bojích o extraligovou příslušnost?

Vyhrát všechny zápasy (smích). Musíme hrát naší hru, každé utkání začít aktivně a nedělat chyby ve středním pásmu, kde to bude opravdu smrtící. Snad to zvládneme, bude to náročné.

Související články