HC Energie Karlovy Vary

Energetici rozdávali radost v Radošově

Hokejisté karlovarské Energie sice v závěru nedávno skončené sezóny zažili velký smutek, sami však v pátek odpoledne rozdávali radost. V radošovském Domově pro osoby se zdravotním postižením tamním klientům v rámci akce "Sportovní den s Energií" připravili zábavné odpoledne, na které budou všichni zúčastnění ještě dlouho vzpomínat.

Páteční akce, kterou organizovala redaktorka našeho webu Kamila Ströerová společně se svojí spolužačkou Michaelou Kotovou jako součást maturitní zkoušky, se uskutečnila v radošovském Domově pro osoby se zdravotním postižením. Během ní si klienti, kteří bojují s mentálním či zdravotním postižením, užili odpoledne bohaté na nejrůznější aktivity. Tanec, hudba, opékání buřtů a sportovní vyžití, to vše bylo na programu za účasti hráčů karlovarské Energie.

Václav Skuhravý, Jakub Flek a Ondřej Kuchař a společně s nimi také Pavel Vápeník a Michal Horký z juniorky, ti všichni rozdávali v pátek odpoledne v Radošově radost lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí. Všichni do jednoho pak se pak shodli na tom, že to pro ně byla obrovská zkušenost.

„Když jsme sem přijeli, tak jsem nevěděl, do čeho jdu, i když jsem něco čekal. Věděl jsem, že jsou tu lidé, kteří neměli v životě tolik štěstí. Bylo to super, načerpal jsem tady spoustu pozitivní energie. Jsem rád, že jsem tu s nimi mohl být. Kdyby byla podobná akce znovu, tak bych udělal maximum, abych se mohl opět zúčastnit,“ řekl o návštěvě radošovského domova brankář Ondřej Kuchař.

„Ze začátku to bylo složitější, protože jsem to nikdy nezažil, ale pak už to bylo lepší. Užil jsem si to,“ řekl o akci útočník karlovarské juniorky Michal Horký. Ten dorazil do Radošova společně se svým spoluhráčem, obráncem Pavlem Vápeníkem. „Nejprve jsem byl trochu nervózní, ale bylo to všechno v pohodě.“

DOZP poskytuje odbornou sociální službu, požadovanou podporu a pomoc, zvláštní ambulantní péči, základní rehabilitaci, prohlubování a upevňování základních hygienických a společenských návyků, rozvíjení pracovních návyků, provádění volnočasových aktivit a zabezpečování zájmové a kulturní činnosti tak, aby zachovávala a rozvíjela právo klientů na důstojný život.

Partneři akce

HC Energie Karlovy Vary, Generali pojišťovna, Česká spořitelna, Karlovarský kraj, Nadace ČEZ, Korunní, MDDM Ostrov, OC Varyáda, Globus.