HC Energie Karlovy Vary

Koncern Holoubek podpoří klub ve stejné výši jako v loňské sezoně

V úterý 2. 5. 2017 proběhlo v sídle HC Energie Karlovy Vary důležité jednání majitele klubu pana Karla Holoubka s vedením klubu. Pan Holoubek potvrdil, že společnosti Koncernu Holoubek podpoří náš klub stejně vysokou částkou, jako tomu bylo v sezoně 2016/17.

„Mám eminentní zájem na tom, aby se náš A-tým už v příští sezoně vrátil do extraligy. Proto se pokusíme sestavit v rámci možností co nejsilnější tým, abychom byli schopni postoupit do baráže o extraligu. Jsem si plně vědom toho, že minimálně polovina týmů WSM Ligy má výbornou kvalitu a že nebude vůbec jednoduché vybojovat první nebo druhé místo, které zaručuje postup do baráže. K přípravě na WSM Ligu přistoupíme s maximální pokorou k této soutěži a uděláme vše pro to, abychom v nadcházející sezoně obstáli. Je nám naprosto jasné, že naši fanoušci, sponzoři a obchodní partneři budou očekávat, že se budeme pohybovat na čelních místech tabulky WSM Ligy.“

„Ke splnění daného cíle bude potřeba především zajistit dostatečné finanční zázemí, které bude muset být hodně podobné rozpočtu pro extraligu. Požádáme všechny naše partnery, aby nám alespoň pro jednu sezonu zachovali stejnou přízeň jako v loňské sezoně, a dali nám možnost extraligu vybojovat zpět. Do Karlových Varů extraliga patří, jsme krajské město, máme nádhernou moderní arénu s vynikajícím zázemím pro lední hokej. Ke sportu patří úspěch i neúspěch, my jsme si bohužel v loňské sezoně zažili tu druhou část. Nicméně v žádném případě nic nevzdáváme, management klubu spolu se mnou bude tvrdě pracovat na tom, aby se extraliga do Karlových Varů vrátila,“ uvedl majitel klubu pan Karel Holoubek.

Na jednání byla dále projednána otázka hlavního trenéra A-mužstva, přičemž bylo rozhodnuto, že pan Jan Tlačil u týmu pokračovat nebude. „Honzovi Tlačilovi je třeba poděkovat za odvedenou práci, nebyl vůbec v lehké situaci, mužstvo bylo mladé a skládalo se v podstatě až během sezony. V letošní baráži na sebe narazila čtyři výkonnostně naprosto stejná mužstva a baráž patřila k nejvyrovnanějším v historii. Bohužel dopadla pro náš klub neúspěšně, a proto se vedení klubu rozhodlo pro změnu na postu hlavního trenéra,“ uvedl sportovní manažer Jaromír Kverka.

„A-mužstvo zahájí letní přípravu v pondělí 15. 5. 2017, na skladbě týmu se každým dnem intenzivně pracuje a jakmile budeme znát jména všech hráčů, kteří se 15. 5. do přípravy zapojí, vše pro naše fanoušky zveřejníme. Otázku hlavního trenéra chceme mít vyřešenou nejpozději do začátku letní přípravy tak, aby celou letní přípravu vedl již nový hlavní trenér. Pozice jeho asistentů se budou řešit až s nástupem hlavního trenéra,“ doplnil sportovní manažer.