HC Energie Karlovy Vary

Energie si doma poradila s Kladnem

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Do KV Areny ve čtvrtek odpoledne dorazili kladenští Rytíři. Ti v prvním utkání hladce zvítězili, energetikům se však odveta vydařila. Ve vyrovnaném utkání rozhodl úvod druhého dějství, ve kterém Energie soupeři odskočila a dramatizaci už nepřipustila.
Příprava na sezonu, příp., čt 24.8.2017
Karlovy Vary
Kladno
4:1
1:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Kohout (Beránek), 26. Harkabus (Flek, Tuominen), 27. Beránek, 48. Kverka (Kohout) – 38. Redlich (Kubík, Štich). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Belko, Coubal. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Karlovy Vary: Závorka (49. Kuchař) – Krejčí, Rulík, Tomeček, Kvapil, Šafář, Weinhold, Klejna – Harkabus, Tuominen, Flek, Vachovec, Zadražil, Gorčík, Beránek, Kverka, Kohout, Rohan, Osmík, Rezek
Kladno: Cikánek – Veber, Kehar, Lenďák, Hořava, Matula, Štich, Zelingr, Štindl – Kružík, Tůma, Strnad, Kubík, Redlich, Kaut, Machač, Pekr, Lorraine, Přikryl, Svedlund, Kloz

Komentář k utkání

Od začátku se hrál celkem vyrovnaný hokej spíše beze střel. Energie byla o něco pohyblivější, ale nijak výrazně z toho těžit nedokázala. Přesto se jí podařilo v šesté minutě otevřít skóre poté, co dostal Ondřej Beránek puk do zmatku před brankou, z něhož dokázal kotouč dostat za brankářova záda Martin Kohout. To už bylo ale vlastně vše. Ani jeden z týmů nedokázal své pokusy dotahovat, a tak se už stav neměnil. Energii nepomohla ani početní výhoda.

V úvodu druhé třetiny byli hosté aktivnější a nebezpečnější, jenže domácím nakonec v této fázi pomohla přesilová hra. A hned z jejího kraje dokázal Jakub Flek po rychlém přechodu do útočného pásma poslat prudkou přihrávku přímo před branku, kde už jí jen dodal správný směr Tomáš Harkabus. To dostalo Rytíře tak trochu do kolen a než se jejich obrana vzpamatovala, ujel jí Ondřej Beránek, který brankáře střelou na zadní tyč hravě překonal.

Následně nastal na ledě trochu zmatek a hra se opět hodně vyrovnala, ztratila však hodně na atraktivitě. Zhruba po deseti minutách však ujel všem domácí Rezek, který sice zvedl domácí diváky ze sedaček, ale síť nerozvlnil. V závěru třetiny se však podařilo vsítit nevýrazným hostům, když Závorkovi propadla za záda ne až tak povedená střela Tomáše Redlicha.

Energie byla od začátku třetího dějství aktivnější a soupeře tlačila. Dokonce si vynutila početní výhodu a v té byla opravdu hodně nebezpečná. Cikánkovu svatyni obsypávala střela za střelou. Na ledě to však postupně začínalo vřít. Stále více byly k vidění různé strkanice a hádky hráčů. To důležité se ale událo až v devětačtyřicáté minutě, kdy Jaromír Kverka z prostoru kruhu dokonale vymetl pavučinky ve vzdálenější šibenici Cikánkovi branky.

Chvíli na to domácí prostřídali brankáře, Tomáš Závorka pustil do branky Ondřeje Kuchaře, který na sebe upozornil výborným výkonem. V následujících minutách svůj tým hned několikrát podržel. Kladno už bylo až do konce určitě nebezpečnější. Stav už se však neměnil.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 27.8.2017

Beránek: Fanoušci nás ženou dopředu

Preview k zápasu | st 23.8.2017

Do KV Areny zavítá Kladno