HC Energie Karlovy Vary

Energie střílela v přesilovkách, Piráti vyhráli nájezdy

Piráti Chomutov - HC Energie 3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
V generálce na start ve WSM lize sehrála Energie vyrovnané utkání na ledě Chomutova. Brankový účet otevřel až ve 40. minutě Martin Rohan, domácím se pak povedlo skóre otočit, ale trefa Grígera (na snímku) poslala utkání do prodloužení a následných nájezdů. A v nich byli domácí o branku úspěšnější. Teď už čeká energetiky ostrý start, který je na programu 9. září v KV Areně.
Příprava na sezonu, příp., čt 31.8.2017
Chomutov
Karlovy Vary
3:2sn
0:0, 0:1, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 51. Huml (Tomica), 53. Poletín (Grman), rozh. náj. Skokan – 40. Rohan (Flek, Podlipnik), 57. Gríger (Balán). Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2408. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.
Chomutov: Lukeš – Flemming, Dlapa, Grman, Mrázek, Slovák, Rašner, Szathmáry, Buchtela – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Šťovíček, Sklenář – V. Tomeček, Chlouba, Koblasa – Chrpa, Lauko, Poletín
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Weinhold, Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Šafář, Kvapil, Rulík – Rachůnek, Balán, Flek – Harkabus, Kverka, Gríger – Davídek, Skuhravý, Gorčík – Beránek, Vachovec

Komentář k utkání

Přípravné utkání začalo z obou stran ve vysokém tempu. Za domácí to zkusili Jaroslav Mrázek a později Ondřej Dlapa, ani jeden však nedostal puk na bránu. V závěru třetí minuty měl dobrou možnost Martin Šťovíček, který dostal přihrávku před bránu, odkud ale trefil pouze betony Tomáše Závorky. O chvíli později se předvedl Štěpán Lukeš, který nejprve vyrazil střelu Václava Skuhravého a poté i dorážku Milana Davídka.

Ve 12. minutě Vojtěch Tomeček sebral puk brankáři hostů a snažil se zasunout do brány, což se mu nepovedlo. Za pár momentů Ondřej Buchtela namazal na druhé straně Martinu Kohoutovi, kterého ale jeden proti jednomu vychytal chomutovský brankář. Brzy odpověděl Jakub Chrpa, jenž z mezikruží nastřelil tyčku. V závěru třetiny si oba celky připsaly několik šancí, ale s žádným pokusem neuspěly, a tak se šlo poprvé do šaten za bezgólového stavu.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří nepouštěli Energii z pásma. Dvakrát se osvědčila spolupráce Michal Vondrka – Ivan Huml, kteří byli u dvou nadějných možností. Nejprve kapitán dorážel střelu Ivana Humla, který v následné akci ze středního pásma vyslal pětatřicetiletého útočníka, jenž z vrcholu levého kruhu golfákem netrefil bránu.

Od 28. minuty si Karlovy Vary zahrály první přesilovku, kterou přes dobrou šanci Dávida Grígera nevyužily stejně jako hned následující početní výhodu. V dalším průběhu dostali možnost výhody o jednoho hráče i domácí, za které to zkoušel od modré Brett Flemming, jenž ale minul tři tyče. V poslední minutě třetiny se prosadil Martin Rohan, jenž tečoval střelu Jakub Fleka od modré během přesilovky – 0:1.

Na začátku posledního dějství si sjel do nadějné pozice Jaroslav Mrázek, po jehož střele se ozvala branková konstrukce. V dalším průběhu Piráti tlačili po vyrovnání, což vygradovalo přibližně v půlce hracího období, když Michal Poletín dorážel z hranice brankoviště do hrudi gólmana a poté na stejné pozici číhal Dávid Skokan. Na začátku 51. minuty byl vyloučen Vojtěch Tomeček, což Pirátům nezabránilo zaútočit. Ivan Huml ujel ve vlastním oslabení a střelou zpoza obránce srovnal – 1:1.

Na druhé straně střílel do prázdné brány Jaromír Kverka, kterému ale vystavil stopku Štěpán Lukeš. Pravidlo „Nedáš, dostaneš“ potvrdil Michal Poletín, který doklepl do sítě vyražený puk po střele Mária Grmana – 2:1. V 56. minutě dostala Energie možnost přesilové hry, kterou přibližně po minutě využila. Ránu Stanislava Balána tečoval před bránou do sítě Dávid Gríger, jenž srovnal a poslal duel do prodloužení – 2:2.

V prodloužení dominovali domácí. O úniky obránců se postarali Brett Flemming a Jaroslav Mrázek, kteří však ztroskotali na Tomášovi Závorkovi v karlovarské bráně. Ke vstřelení rozhodující branky nepomohla domácím ani početní výhoda, a tak se pokračovalo nájezdy, které rozhodl Dávid Skokan, jehož střela se Tomáši Závorkovi překulila přes rameno do sítě – 3:2sn.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Bylo to zajímavé utkání. Soupeř odehrál parádní zápas. Měl výborný pohyb, hrál jednoduše a tlačil se do koncovky. Alfou a omegou naší hry teď je, že nedáváme góly. Nejsme důrazní v koncovce a netlačíme se do střelby, což nás malinko sráží. Musíme na tom během následujícího týdne zapracovat.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě gratuluji domácím k vítězství. Zápas pro nás splnil všechno, co jsme potřebovali. Šlo o kvalitní zakončení přípravy. Hráli jsme se silným a kvalitním soupeřem. Byl to bojovný zápas, který jsme z naší strany zvládli velmi dobře. Když jsme se ujali vedení, soupeř přidal a byla okamžitě vidět jeho kvalita. My jsme se dokázali herně srovnat, což se nám povedlo i ve skóre. Pak jsme prohráli v dovednostní disciplíně.

Související články

Preview k zápasu | st 30.8.2017

Připravenost Energie na ligu otestují Piráti