HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost se vrací z Litvínova s čistým kontem

SDO: HC Litvínov - HC Energie 0:2(0:0, 0:1, 0:1)
Energetici vezou z Litvínova tři body, a to především díky spolupráci Otakara Šika s Radkem Proškem a Filipem Novákem. Této trojici se podařilo vstřelit jediné a zároveň vítězné góly tohoto duelu. Brankář Jakub Kašpar si připsal čisté konto, když za svá záda nepropustil ani jednu ze soupeřových střel.
Extraliga staršího dorostu, 2. kolo, so 9.9.2017, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Karlovy Vary
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 29. Šik (Novák, Prošek), 41. Šik (Prošek, Novák). Rozhodčí: Knapík – Axman, Lichtenberk. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:2.
Litvínov: Pejsar – Žítek, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek ''A'', Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda ''C'', Arnold, Beran, Damašek, Berka
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth ''A'', Cankov, Zavřel ''A'', Kořán, Tureček, Záruba, Novák – Holub ''C'', Novotný, Černý, Šťastný, Křemen, Hudečka, Prošek, Šik, Karbulka, Jiskra, Zdeněk

Komentář k utkání

Do první třetiny utkání vstoupil o trochu lépe domácí Litvínov, který se zmocnil kotouče a ne jednou prozkoušel pozornost hostujícího strážce karlovarské svatyně Kašpara, který ovšem všem atakům hostů bez větších problémů odolal. Ve čtvrté minutě se na druhé straně musel obávat Pejsar, když se na něj řítilo přečíslení 2 na 1, zakončující Novotný ale nedokázal překonat betony domácího gólmana. S několika následujícími pokusy hráčů o vstřelení branky si oba brankáři poradili na výbornou. Šance na změnu stavu se v patnácté minutě skýtala Chemikům, když jim Energie nabídla přesilovou hru. Ale hosté si s oslabením poradili, dobře bránili a Litvínov do šance nepustili. A do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé třetiny o sobě dal vědět litvínovský obránce Žítek, který v krátkém sledu za sebou hned dvakrát prozkoušel pozornost hostujícího gólmana, jenž ale ani jednou nemusel zasahovat, jelikož oba pokusy Žítka o pár čísel minuly branku. Poté se ovšem zmocnily puku Karlovy Vary, které postupně stupňovaly svůj tlak. Nejprve se sice nepodařilo hostujícímu Novotnému dopravit puk do poloprázdné branky, následně se svou střelou ztroskotal i Filip Novák. Jenže pak si řekl o slovo Otakar Šik, jenž v osmadvacáté minutě přetavil tlak Energie ve vstřelenou branku. Karlovarský útočník nekompromisně trefil odkrytou litvínovskou klec. Domácí hráči měli v průběhu druhé třetiny k dispozici přesilovou hru dokonce 5 na 3, díky které mohli srovnat s Energií krok. Chemici na Kašpara vysílali jednu střelu za druhou, jenže hostující brankář se vyznamenal a podržel svůj tým. S blížícím se koncem třetiny se už světelný ukazatel skóre na Hlinkově stadionu nezměnil a Karlovy Vary tak odcházely do šaten s hubeným náskokem v zádech.

Třetí dějství zahajovaly Vary svou přesilovou hrou, jelikož se těsně v závěru druhé dvacetiminutovky faulem provinil litvínovský Viedemann. A Energie litvínovskou nabídkou nepohrdla. Hosté dlouho kombinovali a zaměstnávali Pejsara. Poslední slovo měl opět Otakar Šik, jenž střelou těsně vedle Pejsarovy lapačky rozvlnil síť za zády litvínovského gólmana. Litvínov se snažil najít cestu ke snížení stavu, jenže hostující brankář Kašpar byl proti. Sedm minut před koncem třetí třetiny se Litvínov přece jen ještě dostal k šanci snížit, jelikož karlovarský Hudečka svým faulem poslal Energii do čtyř. Jenže Litvínov nesehrál přesilovou hru vůbec dobře, nevypracoval si žádnou příležitost a soupeři v poklidu kontrolovali hru. Domácí to ještě sice v závěru třetí dvacetiminutovky zkoušeli v šesti, ale marně. Minutu před koncem si ještě Karlovy Vary zahrály v početní převaze, ale stav zápasu už se nezměnil. Energie si tak po výhře 2:0 odvezla z Litvínova cenné tři body.