HC Energie Karlovy Vary

Energetici ovládli derby a zůstávají neporaženi

SD: HC Energie - HC Plzeň 1929 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Karlovarští starší dorostenci po třetím kole stále neokusili chuť porážky. V pátečním duelu si vyšlápli na plzeňské Indiány, zvítězili 2:0. Druhé čisté konto si připsal gólman Jakub Kašpar.
Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, pá 15.9.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Plzeň
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 13. Holub (Hudečka, Jiskra), 26. Zavřel. Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 33:34.
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Cankov, Novák, Tureček, Kořán, Záruba, Zavřel – Holub, Šik, Prošek, Křemen, Jiskra, Hudečka, Šťastný, Novotný, Černý, Karbulka, Zdeněk
Plzeň: Altrichter – Houdek, Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček, Šilhán, Šiller – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda, Krýnek, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Komentář k utkání

K první příležitosti západočeského derby se hned v první minutě dostal plzeňský Krýner, nicméně domácí opora v brankovišti Jakub Kašpar brzký gól nepřipustil. První nebezpečnější karlovarskou střelu musel likvidovat Altrichter v jedenácté minutě, kdy se bezprostředně po vhazování dostal ke střele Zavřel. O necelé dvě minuty později už se za plzeňským gólmanem síť rozvlnila. Altrichter nejprve vyrazil střelu Jiřího Hudečky, ovšem na dorážku Davida Holuba byl krátký. Ve čtrnácté minutě se ve střelecké pozici ocitl v mezikruží Radek Prošek. Jeho střela zazvonila o tyč a skončila v ochranné síti. První dvacetiminutovka tak skončila příhodněji pro domácí energetiky.

Druhou část začala lépe domácí Energie. Ve 24. minutě se po přesné přihrávce dostal ke střele Kořán, znovu však stál na svém místě Altrichter. Na začátku 26. minuty se přeci jen energetici ke druhé brance dostali. V nepřehledné situaci před hostující klecí se nejlépe zorientoval Daniel Zavřel. Ve 36. minutě byl vyloučen David Cankov a přestože měli hosté plno střel, Jakuba Kašpara pokořit nedokázali. Ani Langova, ani Princlova střela se do karlovarské svatyně nevešly.

Úvodní šanci třetího dějství měli na svědomí energetici, jmenovitě Šťastný, ale vedení nenavýšil. I soupeř o sobě dával vědět, Plzenští se snažili ze všech sil, ale Jakub Kašpar podal bezchybný výkon, nikdo v modrém dresu na něj vyzrát nedokázal. V 59. minutě si plzeňský trenér Straka vyžádal oddechový čas a hosté to zkoušeli s šesti muži v poli. Nejblíže byla Krýnerova střela, která zazvonila o tyč, nakonec se však žádný indiánský pokus neujal a tři body zůstaly v KV Areně.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie): Hráčů dneska patří velká pochvala za ten výkon který podali, byla to týmová práce podpořená výborným výkonem Jakuba Kašpara. Des tam nebyl jeden jediný hráč který by neprodal no v něm je. Dnes jsme porazili velkého favorita naší skupiny a myslím si že i celé soutěže a toho si vážíme.

Michal Straka (HC Plzeň 1929): Z naší strany to nebyl moc povedený zápas. Myslím si že na prvních pět minut jsme nebyli úplně špatní, ale pak nás domácí jasně přehráli. Nám se dneska nedařilo vůbec nic a trošku mě mrzelo, že jsme tam neměli pohyb a nevyhrávali jsme osobní souboje. Domácí si šli skvěle za vítězstvím, byli výborně připravení, hráli týmově, dali do toho srdce, bojovali a nám už se nepodařilo vstřelit kontaktní gól aby jsme se dostali zpátky do hry.

Fotogalerie