HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: Když se vyhrává, všechny to víc baví

Těžké venkovní utkání čekalo ne Energii ve středu na Slavii, nakonec ale dopadlo nejlépe, jak mohlo. Někteří fanoušci možná zavzpomínali na finálové zápasy extraligy a i díky tomu dorazili do Prahy ve skvělém počtu, kde dohnali Karlovarské ke třem bodům. K těm výrazně pomohl také karlovarský útočník a odchovanec Jaromír Kverka, který se na vítězství podílel hned dvěma brankami.

Jaromíre, perfektně odehrané utkání, dal jste dva góly, jaké jsou pocity hned po zápase?
Byl to fajn zápas, měli jsme trochu převahu. Padly nám tam nějaké góly, pak jsme si to už pohlídali. Bylo to z naší strany pak už spíš klidnější utkání.

Slavii jste přehrávali prakticky ve všem, ale co podle vás bylo klíčové?
Myslím, že jsme asi trochu víc bruslili a taky koncovka, protože nám Tomáš Závorka chytil pár šancí a to pak rozhodne. Hraje se na góly a to je základ.

Slavia doma prohrála už čtyři poslední zápasy, byli jste si toho vědomi, když jste do Prahy jeli?
To jsme si ani neříkali. Tahle liga je hrozně vyrovnaná, doma nebo venku, ty týmy urvou vždy nějaké body. Musíte do toho jít vždycky s čistou hlavou.

Minulou sezonu jste hrál právě za Slavii, jaký to byl návrat?
Bylo to takové zvláštní. Mám tam spoustu kamarádů, tady ti kluci jsou fakt výborní, trenéři jsou tady vynikající, pan Pitter taky. Mám tu se všemi dobrý vztah, ale jsem rád, že se nám podařilo vyhrát a vezeme domů tři body.

Jak jste na tom po zranění, už jsou všechny problémy pryč?
Už je to super. Trápil jsem se teda dlouho a hlavně psychicky, protože jsem se trošku bál chodit do soubojů. Už se to zlepšuje a já doufám, že to bude za chvilku dobrý.

Co říct k vašemu osobnímu výkonu? Vstřelil jste dvě branky…
Hrálo se mi dobře, dneska mi to sedlo. Ten začátek jsem moc nechytil, ale jsem rád, že teď se to trošku zvedá.

Mohl byste nám ještě jednou přiblížit vaši první branku?
Zavezli jsme puk do pásma, Martin Kohout mi to hodil před branku. Já jen udělal do bekhendu kličku a měl jsem prázdnou bránu, to bylo v pohodě.

Druhý gól byla krásná střela, šlo to vůbec ještě udělat lépe?
Já moc nestřílím, chtěl jsem nahrát, ale ani nevím, proč jsem se nakonec rozhodl vystřelit. Naštěstí jsem to trefil.

Držíte se nyní v tabulce na prvním místě, panuje tedy spokojenost s dosavadními výsledky?
Je to super, když se vyhrává, v kabině je klid, není na nás žádný velký tlak, diváky to baví. Ti jsou a dneska byli úžasní, klobouk dolů před nimi, že přijeli v takovém počtu. Když se vyhrává, tak vás to i je víc baví.

Příště jedete do Havířova. Je při aktuální formě vůbec co zlepšovat?
Rozhodně je co zlepšovat. My jsme vlastně poprvé vyhráli venku za tři body, takže to není zase tak super, musíme to potvrdit. Máme teď dlouhý čtyřdenní trip, takže to tam musíme urvat. Musíme se ale hlavně zaměřit na koncovku. Máme každý zápas moře šancí, a když z toho budeme dávat góly, tak budeme i vyhrávat.

Související články