HC Energie Karlovy Vary

Do KV Areny míří Vsetín

Energetici přivítají ve středu na domácím ledě předposlední Vsetín, kterému budou chtít vrátit prohru z druhého ligového kola. Hosté jsou povzbuzeni skvělým výsledkem proti Ústí, energetici se budou chtít po porážce na ledě Frýdku vrátit na vítěznou vlnu a především uhájit domácí neporazitelnost. Utkání startuje v 17:30 a vy jste do KV Areny srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

Soupeřova forma

Nováčkovi WSM ligy patří v tabulce předposlední místo se čtrnácti body, přesto se drží na dohled dalším celkům. Lepší bilanci mají Valaši na domácím ledě, kde získali z osmi zápasů jedenáct bodů. Naopak venku to vázne, Vsetínští na kluzištích soupeřů odehráli pět utkání a získali jen tři body. Po porážce 3:4 na ledě Frýdku a 1:3 proti Třebíči si Vsetín spravil chuť v domácím zápase s Ústím nad Labem. Své věrné diváky potěšil sedmi góly, zatímco Slovan se zmohl jen na dvě. S karlovarskou Energií se Valaši tuto sezonu již utkali, ve druhém kole. Tehdy si Vsetín připsal cenný skalp favorita soutěže, energetiky porazil 3:2 po prodloužení, rozhodl Radim Kucharczyk. Karlovarští fanoušci si mohou pamatovat třeba Radima Hrušku z jeho působení na západě Čech. Vsetín tento týden představil i novou posilu - beka Pavla Skrbka, který ovšem do duelu s Energií ještě nezasáhne.

Statistické okénko

Soupiska

  • Brankáři: Jaroslav Pavelka, Luboš Horčička, Michal Šurý, Daniel Bechný
  • Obránci: Tomáš Frolo, Filip Dundáček, Ondřej Holomek, Petr Šenkeřík, Daniel Krenželok, Michal Hryciow, Radim Ostrčil, Martin Janáček, Jakub Teper, Jiří Weintritt, Michal Žák, Pavel Skrbek
  • Útočníci: Radim Hruška, Jaroslav Markovič, David Březina, Martin Podešva, René Kajaba, Radim Kucharczyk, Vojtěch Šilhavý, Lukáš Finsterle, Ondřej Slováček, Vít Jonák, Tomáš Vávra, Dominik Pokorný, Adam Hořanský, David Vítek, Jakub Vrána, Jiří Karafiát, Daniel Klímek, Radim Toman, Roman Půček

VHK má se skóre 37:45 druhou nejhorší obranu. Mezi horší celky se řadí i v přesilových hrách a oslabeních, v obou případech jim patří 11. místo ve WSM lize. V početní výhodě mají 13,33% úspěšnost. Početních nevýhod ubrání 75,86 %, dosud hrál Vsetín osmapadesát oslabení, což je čtvrtý nejmenší počet v porovnání s ostatními týmy. V průměru vystřelí 31,3 střel za zápas. Stejně jako Karlovy Vary nehrají Vsetínští podle statistik příliš do těla, oba celky jsou předposlední, respektive poslední v počtu hitů.

Koho sledovat - David Březina

V týmu s několika zkušenějšími hráči patří čtyřiadvacetiletý forvard k překvapením. Uplynulou sezonu působil v Jihlavě a už teď má téměř stejně bodů, jako za základní část minulý rok. Březina je nejproduktivnějším hráčem Vsetína, ve třinácti duelech nasbíral čtrnáct bodů (7+7) a v celoligovém porovnání mu patří sedmé místo.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 18.10.2017

Tomáš Rohan: Výška pro mě handicap není