HC Energie Karlovy Vary

Fanoušci uhradili pokutu od svazu. Nechtěli jsme poškodit klub, zní z kotle

Karlovarský klub obdržel pokutu ve výši 6.000 Kč za chování svých fanoušků během utkání 4. kola WSM ligy na ledě Ústí nad Labem. Během jedné z komerčních přestávek došlo v jejich sektoru k odpálení pyrotechniky, což nepovoluje Soutěžní a disciplinární řád Českého svazu ledního hokeje.

Krátce po vynesení trestu Disciplinární komisí došlo ke schůzce mezi zástupci fanoušků a vedením našeho klubu. Na té fanoušci sdružení ve skupině Carlsbad Ultras přislíbili uhrazení pokuty, což se také v uplynulých dnech stalo.

Svým jednáním jsme nikterak nechtěli poškodit klub, který podporujeme vždy a za každých okolností, ať už při domácích zápasech nebo při výjezdech. Odpálení pyrotechniky bylo použito jako součást naší podpory hráčům během těžkého utkání, zároveň jsme však chtěli také upozornit na některé úpravy disciplinárního řádu, které dle našeho názoru vymýtí pravou hokejovou atmosféru, která na většině českých stadionů panuje. Jsme si vědomi toho, že tento čin odporuje pravidlům, a proto jsme se rozhodli uloženou pokutu bez váhání uhradit. Nechápeme však, proč by měl klub nést odpovědnost za chování fanoušků při venkovních utkáních, ačkoliv nemá možnost toto jakkoliv ovlivnit,“ uvedli zástupci Carlsbad Ultras k celé záležitosti.

Klub dostal za chování fanoušků další pokutu, viník se hledá

Pokuta z výše zmíněného utkání v Ústí nad Labem však nebyla pro náš klub v poslední době jedinou. Český svaz ledního hokeje udělil klubu pokutu ve výši 6.000 Kč za incident z domácího zápasu 8. kola WSM ligy proti Litoměřicím, kdy došlo k zásahu vedoucího týmu Stadionu Litoměřice plastovou lahví do hlavy, a dále polití trenérů výše uvedeného týmu pivem od jednoho z fanoušků.

HC Energie se od chování těchto takzvaných fanoušků distancuje a celý incident prošetřuje. Vedení klubu využije veškerých dostupných technických prostředků KV Areny, aby totožnost viníků prokázalo a mohlo po něm vymáhat náhradu škody v plné výši.

Žádáme diváky, aby se navzdory emocím, které hra často přináší, vyvarovali vhazování předmětů na led a dalšího poškozování našeho klubu. Při dalších proviněních hrozí klubu další, daleko vyšší postihy.