HC Energie Karlovy Vary

Energetici se pokusí podruhé zdolat Třebíč

Karlovarští hokejisté vyjíždí na další dalekou cestu, tentokráte do Třebíče. Poslední dvě klání se Horácké Slavii vyhrát nepodařilo. Dokáží před domácím publikem potrápit favorita WSM ligy nebo se i v druhém vzájemném souboji podaří zvítězit Energii? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava z posledního zápasu

  • Vejmelka (Jekel) – L. Vágner, Nedbal, Čejka (A), Hort, Půža, Spurný, Jiří Wasserbauer – Dolníček (C), R. Erat (A), R. Zohorna – T. Havránek, Kratochvíl, Vodný – Kusko, Kristl, Malec – Tadeáš Král, Paták.

Třebíč je momentálně s osmnácti body na dvanáctém místě, stále však na celky před sebou neztrácí mnoho. Více se Horácké Slavii daří na venkovním ledě, kde z osmi zápasů posbírala deset bodů. Na tom domácím to zatím vázne, ze sedmi duelů pouze osm bodů, to není úplně lichotivá bilance, navíc horší je v tomto ohledu už jen poslední Kadaň. Trenéři Sobotka s Barvířem nemohou být úplně spokojeni ani s posledními třemi koly. Ve 13. kole porazili Vsetín 3:1, poté však následovala série dvou porážek, která se může prodloužit po souboji s energetiky. Ve 14. kole zajela Třebíč na led Benátek, kde po divoké přestřelce prohrála 4:6. Poslední zápas odehráli Třebíčtí na ústeckém ledě a po další těsné prohře, tentokráte 2:3, opět odcházeli bez bodu. Dokáži se vrátit na vítěznou vlnu proti západočeskému lídru tabulky?

Statistické okénko

Horácká Slavia má skóre 38:43, což znamená pátý nejlepší útok i obranu v lize. Přesilové hry mají průměrné, v porovnání s ostatními týmy jsou šestí, 20% úspěšnost. Oslabení mají trochu horší, 83,33% úspěšnost ubráněných početních nevýhod. Navíc jsou Třebíčtí třetím nejvylučovanějším mužstvem. Proti Horácké Slavii nebude jednoduché hrát, s průměrem 15,4 hitů na zápas jsou v tomto ohledu číslo jedna ve WSM lize. Nejproduktivnějším hráčem Třebíče je Roman Erat. Zkušený veterán má na kontě již patnáct kanadských bodů (3+12) a je druhým nejlepším nahravačem ligy.

Koho sledovat - Pavel Jekel

Jeden z nemála třebíčských hráčů, co si vyzkoušeli i dres extraligové Komety. Jekel patřil v uplynulé sezoně k velkým překvapením a zároveň pilířům Horácké Slavie. Dvaadvacetiletý gólman má v tomto ročníku zatím nejlepší čísla ze všech třebíčských gólmanů (91,73% úspěšnost zásahů). Dostane tentokrát prostor v domácí brance?

Poznatky asistenta trenéra

„Po těžkém utkání se Vsetínem musíme především dobře zregenerovat a dát se fyzicky dohromady. V posledních zápasech nás to stojí hodně sil, dost cestujeme a hrajeme téměř obden,“ říká na úvod Tomáš Mariška. „Bude to těžký zápas, Třebíč má několik hráčů z extraligové Komety,“ upozorňuje Mariška. „Už tady doma to byl těžký boj do půlky zápasu, pak se nám to naštěstí podařilo zlomit,“ vzpomíná na 3. kolo WSM ligy asistent trenéra. „Věřím, že navážeme spíše na duel s Kadaní, kde se nám podařilo dávat branky, což je pro nás venku velmi důležité,“ pokračuje asistent Martina Pešouta. „Hrají podobný styl jako Kometa, zkoukneme jejich poslední zápas a věřím, že na ně budeme dobře nachystáni.“

Související články