HC Energie Karlovy Vary

KV Arena uvidí souboj dvou nejlepších útoků

Energetiky čekají čtyři utkání na domácím ledě v řadě. Jako první se jim do cesty postaví Ústí. Dokáží svěřenci trenérů Pešouta a Marišky podruhé v sezoně Slovan přetlačit? Zápas začíná v 17:30 a vy jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava z předešlého zápasu

  • Volke (Soukup) – Hes, Bernad, M. Vágner, Husák, Macek, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Gengel – D. Merta, Vrdlovec, P. Kousal – Severa, Najman, L. Volf – Navarra, Sladkovský, Markulinec

Šesté místo a na kontě dvacet pět bodů. To je momentální postavení ústeckého Slovanu. S tímto soupeřem se energetici utkávají podruhé v letošní sezoně. Poprvé to bylo ve čtvrtém kole, kdy se po výhře 3:2 v prodloužení radovalo mužstvo z Karlových Varů. Ústí nad Labem má lepší bilanci na venkovních kluzištích. V těchto duelech získalo bodů třináct, zatímco před domácím publikem o jeden méně. Vyjma jednoho utkání mohou být svěřenci trenéra Macha s posledními třemi koly spokojení. Tím jedním velmi nepovedeným je myšleno 14. kolo, ve kterém Slovan naprosto explodoval a s nováčkem ze Vsetína prohrál vysoko 2:7. V dalším kole to dokázali Ústečtí napravit, z vyrovnaného souboje s Třebíči ukořistili tři body za vítězství 3:2. V posledním kole se postavili Benátkám nad Jizerou. Z této přestřelky vyšli Ústečtí lépe, na konto jim po výhře 6:4 přistály další tři body do tabulky.

Statistické okénko

Ať už začne v karlovarské svatyni kdokoliv, bude ho čekat nelehká úloha. Ústí nad Labem má se skórem 58:55 nejlepší útok ve WSM lize, zároveň ale druhou nejhorší defenzívu. Vysoká produktivita souvisí i úspěšnými početními výhodami, opět se jedná o první místo v porovnání s ostatními celky. Procentuální úspěšnost přesilových her se rovná 30,99 %. Zajímavostí jest, že při vlastní přesilové hře inkasovali tři góly, což je opět nejvíce ve WSM lize. Ještě dvě nej, Slovan průměrně vystřelí 23,5 střel na zápas, což je nejhorší počin v soutěži. Přesto je však největší úspěšnost střelby - 15 %. Nesmíme také opomenout dovednost vhazování, kde dominuje Jaroslav Roubík s 61,13% úspěšností a 228 vyhranými buly.

Koho sledovat - produktivní trio

Ač se to zdá být těžko uvěřitelné, jsou v první pětce kanadského bodování hned tři ústečtí hokejisté. Na samém vrcholu je s 21 body (9+12) Antonín Melka. Mezi něj a jeho dva spoluhráče se vměstnal karlovarský bek Matic Podlipnik (8+12). Na třetím místě je čtyřicetiletý matador Jaroslav Roubík, pro něhož to bude 1000. zápas v druhé nejvyšší hokejové lize, kde mimo jiné již stihl nasbírat přes 1000 kanadských bodů, úctyhodný počin. Ostřílený útočník má v tomto ročníku na kontě devatenáct bodů za devět branek a deset asistencí. Třetím do party je Daniel Vrdlovec, jemuž s osmnácti body (7+11) patří příčka čtvrtá.

Poznatky asistenta trenéra

„Na začátek naší čtyřzápasové domácí série přijede těžký soupeř, který má v sestavě plno zkušených hráčů,“ začíná Tomáš Mariška. Asistent trenéra si je dobře vědom útočné síly Slovanu. „Je to mužstvo, které dalo nejvíce gólů v soutěži a my se na to musíme připravit.“ Stále je však jedna velká výhoda na karlovarské straně - Energie dosud neochutnala v KV Areně hořkost porážky. „Doma se nám daří a věříme, že to znovu potvrdíme a přidáme další body,“ říká na závěr Mariška.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 25.10.2017

Rozhodly nevyužité šance, přiznává Balán