HC Energie Karlovy Vary

Vladimír Sičák: Kvůli fanouškům chceme skončit první

Nebyl to ideální výkon, venku to stále moc nejde, i tak ale energetici dlouho sahali alespoň po nějakém bodu. Celý zápas na soupeře spíše dotahovali, což se jim i podařilo, o vše ale nakonec přišli v poslední vteřině. Něco takového se stane jednou za čas, ačkoliv někteří v týmu, jako Vladimír Sičák, to již zažili a ví, jak se s tím vypořádat.

Vláďo, zažil jste někdy zápas s takovým závěrem?
Jasně, spoustu. Zápasů jsem odehrál už hodně, takže i tohle už jsem zažil. Musíme zapomenout a jít dál.

Vypadalo to už jako náš klasický venkovní zápas. Chvílemi tlak, několik dobrých střel na bránu. Proč ty venkovní zápasy vypadají skoro všechny takhle?
Přijde mi, že všechny týmy, které k nám přijedou, hrají bázlivě a doma pak hrají dobře. Hlavně hodně dobře brání, dneska dokonce hrály Litoměřice hezky dopředu, nebyly určitě vůbec špatný soupeř.

Bylo tam něco, čím vás soupeř třeba zaskočil, něco s čím jste nepočítali?
Takovou tou bruslařskou aktivitou. My si to snažíme dávat nakrátko ve třetině, pak je to ale docela těžké, kdy po vás lítají jako blázni, takže asi tím.

Na soupeře jste museli dotahovat. Ulevilo se vám, když se podařilo vyrovnat?
Určitě se nám ulevilo. Ale tohle, co se nám stalo na konci, se prostě stává, je to hokej. Stalo se, stalo, jedem dál, musíme si na to prostě dát pozor. Musíme to hodit za hlavu, jsme pořád první, nesmíme tím ztrácet hlavu.

Kdyby se vám podařilo uhrát bod, tak by po tom výkonu panovala spokojenost?
Po tom průběhu zápasu bychom samozřejmě brali bod. Celý zápas jsme prohrávali, honili jsme to, nedaří se nám teď přesilovky. Bod by po tom všem byl skvělý. Mohlo to skončit remízou, jít třeba do prodloužení nebo nájezdů, tam už je to trochu o náhodě.

Byl venkovní zápas nějak náročnější po sérii domácích zápasů?
Nijak zvlášť. Je jasné, že doma je na hráče větší tlak. Ty zápasy venku se nám prostě nedaří. Určitě to není tím, že bychom venku byli laxnější, spíš se ty ostatní týmy doma snaží o dost víc než u nás a my na to nestihneme reagovat.

Teď ještě bude zase několik domácích zápasů, ale v prosinci naopak budete hrát prakticky jen venku. Jak se na to připravit, aby nepřišla nějaká větší bodová ztráta?
My teď pár dní potrénujeme, pak je volno, ale potom budou zase dvoufázové tréninky, takže fyzicky snad připravení budeme. Musíme si to srovnat v hlavě, pak by to mělo v klidu. Tam bude u nás v těch venkovních zápasech asi největší problém. Jsme zatím pořád nahoře, tak není důvod panikařit.

Začínáte už sledovat výkony soupeřů, abyste věděli, jak to bude vycházet do play-off, nebo tomu necháváte volný průběh?
Já od začátku říkám, že by bylo vynikající skončit první, protože by se tam potom spolu praly Budějovice a Kladno. Ale tyhle dva týmy jsou opravdu nepříjemný soupeř, Přerov také nehrál vůbec špatně, ale všechno je to ještě hrozně daleko. Určitě bychom chtěli být první, už jenom kvůli fanouškům, kteří si to zaslouží. Jsem tady nějakých pět let a jsme pořád poslední, to je hrozné…

Související články

Reportáž | so 4.11.2017

K bodu chyběly desetiny sekundy

Preview k zápasu | pá 3.11.2017

Před reprezentační přestávkou do Litoměřic