HC Energie Karlovy Vary

Sametová výhra? V cestě stojí Havířov

Karlovarští naskočí do druhého utkání ve třech dnech. Netradičně v pátek přivítají havířovský AZet. Jak si s nepříjemným soupeřem poradí? Přijďte přímo do KV Areny, začíná se v 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Havířova z předešlého utkání

  • Bláha (Matoušek) – Chroboček, Krisl (C), Puzič, Postnikov, R. Havel (A), Drtil – Maruna, Matai, Kanko – Fronk, Rác, Sikora (A) – M. Kalus, Hudeček, Gřeš – Baláž, Pořízek, Toman.

Havířovští se nacházejí v tabulce WSM ligy v chumlu od čtvrtého do jedenáctého místa, kde je rozdíl pěti bodů. AZet je momentálně desátý s jedenatřiceti body. Achillovou patou moravskoslezského celku je ofenzíva. Skóre 50:55 vypovídá o nejhorším útoku ligy, přestože průměrně vyšlou na branku přes třicet střel na zápas. Ve venkovních kláních se Havířovským příliš nevede, z osmi dokázali zvítězit ve třech. Havířovští mají velmi nabitý program. Ve čtvrtek dohrávají 22. kolo proti Ústí, načež v pátek se chystají hned do KV Areny. První vzájemné utkání AZetu s energetiky dopadlo přívětivěji pro Karlovy Vary. V 10. kole na havířovském ledě si svěřenci Martina Pešouta vybojovali dva body za vítězství po samostatných nájezdech. Kdo se bude radovat tentokráte?

Statistické okénko


Přesilové hry: 19,5% - 6. místo, hráli 87 přesilovek - nejméně v lize
Oslabení: 75,8% - 13. místo, během nichž na ně šlo 161 střel (2. největší počet v lize)
Tresty: 407 trestných minut - 2. největší počet v lize
Zblokované střely: 240 střel (průměr 11,4 střely na zápas) - 3. místo
Střelba na branku: Průměr 30,4 střel na utkání - 4. místo v lize
Úspěšnost střelby: 7,7% - 2. nejhorší v lize
Vhazování: 52,5% úspěšnost na buly - 3. v lize

Koho sledovat

Do Havířova má vyřízené střídavé starty vítkovický Daniel Dolejš, jenž má úspěšnost zásahů po osmi zápasech 92,3 %. Jeho kolega Ondřej Bláha má čísla ještě o něco málo lepší, 93,18% úspěšnost zákroků. Kanadské bodování vede Marek Sikora, jenž má za tři branky a devět asistencí dvanáct bodů. Na paty mu šlapou Kalus s Hudečkem. První jmenovaný má na kontě bodů jedenáct, Hudečka pouze o jeden méně.

Související články

Preview k zápasu | út 14.11.2017

Po repre pauze opět do boje, přijíždí Slavia