HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští se pokusí zastavit rozjeté Jestřáby

Napravit domácí porážku s Motorem mohou energetici již ve středu. Do Prostějova jede Pešoutova družina s jediným cílem - získat tři body. Proti ovšem budou rozjetí Jestřábi. Dokáží Karlovarští zvítězit ve venkovním utkání a porazit Prostějov i podruhé v tomto ročníku? Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava Jestřábů z předešlého utkání

  • Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Fiala, Švec

Famózní. Jestřábi zdatně konkurují favoritům soutěže, v posledních kolech mají neuvěřitelnou formu. Z uplynulých osmi duelů pokaždé bodovali, z toho si připsali šest výher. Navíc dvě klání po sobě dokázal Prostějov vsítit devět branek. Nejdříve to odskákala Třebíč, následně Ústí nad Labem. Výrazně si střeleckou fazónou vylepšil skóre, které nyní mají 82:58 - 2. nejlepší ofenzíva v lize a šestá nejlepší obrana. V tabulce jsou Prostějovští na páté příčce se čtyřiceti body. Prostějov a Karlovy Vary se letos již jednou potkaly. Souboj 12. kola na ledě KV Areny lépe zvládlo mužstvo trenérů Pešouta a Marišky. Vítězství 6:3 hokejistů z lázeňského města ovšem tak jednoznačné nebylo, dokonce i na střely to bylo téměř vyrovnané utkání. Budeme sledovat podobně střelecky atraktivní souboj i nyní?

Statistické okénko

Přesilové hry: 26,1 % - v tomto ohledu kralují WSM lize
Oslabení: 84,5 % - 6. místo, hráli 116 oslabení (5. největší počet v lize)
Tresty: 308 trestných minut - 6. místo
Zblokované střely: 180 střel (průměr 7,5 na zápas - 4. nejmenší počet v lize)
Střelba na branku: Průměrně 27,6 střel na zápas - 9. místo
Úspěšnost střelby: 11,7% - 2. nejlepší v lize
Vhazování: 52% úspěšnost na buly - 3. v lize

Koho sledovat

Poslední úspěšné výsledky Jestřábů se projevily i v kanadském bodování WSM ligy. Tomu vévodí Jan Rudovský (10+18), jenž má dva body náskok na karlovarského Matice Podlipnika. Střelecky se daří dvojici zkušených útočníků - Tomášům Nouzovi a Divíškovi. Oba jsou zatím na jedenácti gólech, stejně jako v dresu Energie Ondřej Beránek. Jasnou brankářskou jedničkou Prostějova je Jakub Neužil. Třiadvacetiletý brankář odchytal dvacet dva, tedy drtivou většinu prostějovských klání. Po nich má se jeho procentuální úspěšnost zásahů rovná číslu 93,04 %.

O utkání s Ondřejem Beránkem

Karlovarští v uplynulém kole podlehli Motoru. „První třetina byla šílená, z té si nemůžeme vzít nic, byli jsme ve všem pozadu, ve druhé jsme to trochu zlepšili a v té třetí jsme se snažili urvat nějaký bod, nakonec to nevyšlo,“ hodnotí kriticky utkání Ondřej Beránek. Co očekává od souboje s Prostějovem? „Musíme vyhrát,“ velí forvard s osmičkou na zádech. „Je to kvalitní soupeř, naposledy zvítězil 9:1, bude to určitě náročný zápas, ale musíme vyhrát.“ V prosinci čeká energetiky nepříjemná série čtyř klání na ledě soupeřů. „Venku se nám tolik bodovat nedaří, navíc jsme ztratili body doma s Budějovicemi, venku musíme bodovat za tři.“ Existuje nějaký recept, jak zlomit prokletí na soupeřových kluzištích? „Recept bych asi neřekl. Musíme být obětaví, jít do toho všichni naplno a dát do toho srdíčko,“ burcuje na závěr Beránek.

Související články