HC Energie Karlovy Vary

Nový kalendář s energetiky pomůže dětskému domovu

I v letošním roce si mohou karlovarští fanoušci dopřát pod stromeček originální vánoční dárek. Fotografka Jana Mensatorová společně s hokejisty karlovarské Energie totiž nafotila již tradiční kalendář. Ten bude v prodeji již během středečního utkání s Třebíčí, zakoupit si jej budete moci vedle recepce KV Areny hned u vstupu do haly.

„Myšlenka letošního kalendáře vznikla, když jsem před rokem fotila pro projekt Bez frází Radima Vrbatu v kabině. Ta fotografie se mi natolik líbila, že jsem si říkala, že by bylo fajn ten nápad nějakým způsobem rozvést. Povedlo se mi to domyslet až nyní (polovina listopadu - pozn. redakce) a vyladit celé do hokejového zákulisí. Tedy to, co běžně diváci a fanoušci nevidí,“ uvedla k novému kalendáři fotografka Jana Mensatorová.

„Chtěla jsem přenést na fotku dřinu, která se za tím vším skrývá. Všichni vidíme, jak kluci makají na ledě při zápasech, ale musí makat i v posilovně, stojí je to spoustu času. Důležitá je pro ně i regenerace. Je tam obsažená každá stránka té každodenní dřiny,“ doplnila k samotné hlavní myšlence kalendáře fotografka.

Není to však jen o myšlence a realizaci, důležitá je i dobrá spolupráce se samotnými aktéry fotografování. „S klukama se mi jako pokaždé spolupracovalo perfektně. Je to vše založené na jejich ochotě, protože bez ní by to nešlo. Dělají to vše dobrovolně bez přemlouvání, jsou úplně v pohodě,“ dodala Jana Mensatorová.

Hokejisté navíc nejsou jen samotnými objekty focení, ale aktivně se na kalendáři podílí. „Nápady nejsou pouze z mé hlavy, naopak s hokejisty se o jednotlivých fotografiích hodně bavíme. Hodně mi pomáhá také můj asistent Honza Makovička,“ říká fotografka s odkazem na to, že se jedná o kolektivní dílo všech zúčastněných.

Sponzory projektu jsou: BigMat, evropská síť stavebnin a Ventura Pub - Evropák

Tradiční charitativní kalendář bude připraven k prodeji již během středečního utkání s Třebíčí za cenu 280 Kč. Výtěžek z prodeje půjde na pomoc Krajskému dětskému domovu pro děti do 3 let.