HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: Filip Novotný

Před sezonou se k týmu připojil Filip Novotný. Bývalý gólman pražské Sparty, která má zkušenosti i z KHL, letos v dresu Karlových Varů válí a patří mezi nejlepší gólmany celé WSM ligy.
Nezapomeňte, že pro Filipa Novotného stále můžete hlasovat v anketě Sympaťák WSM ligy. Hlasy pro karlovarského brankáře dávejte ZDE.

Kdy jste začal hrát hokej a jak jste se k němu dostal?
K hokeji mě vlastně přivedl táta, protože on sám byl brankář, tak jsem se na něj chodíval dívat. Doma jsem potom také rád chytal a šel jsem tedy do brány. Táta byl tenkrát hrozně proti tomu, ale nakonec jsem v ní zůstal. Mohlo to být tak ve třech, možná čtyřech letech.

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
To vůbec netuším. Má rodina je ale z oblasti zemědělství z Vysočiny, takže bych asi pracoval v takovém odvětví. Pravděpodobně bych jezdil traktorem (úsměv).

Kam povedou vaše cesty po skončení profesionální kariéry?
Já o takových věcech moc nepřemýšlím. Mám vystudovanou zemědělskou školu, ale vůbec nad tím, co bude potom nepřemýšlím. Nyní se živím hokejem a dokud mi to zdraví dovolí, tak ho budu chtít určitě hrát a budu se mu věnovat naplno.

Co vás na hokeji nejvíc baví?
To je taková zapeklitá otázka (smích). Hokej je kolektivní sport. Nejraději na něm mám vítězství. Když vyhráváme, užíváme si atmosféru s fanoušky. To je pro mne takové štěstí a mám z toho vždy velkou radost.

S kým si v kabině nejvíc rozumíte? Vedle koho sedíte v šatně?
Sedím mezi gólmany, takže mezi Ondrou a Tomášem. Nejvíc si rozumím se Standou Balánem. Momentálně spolu i bydlíme, trávíme spolu nějaký čas. V kabině je ale super parta a bavíme se spolu všichni.

Co obvykle děláte ve volném čase?
Hlavně odpočívám a soustředím se na další zápas. Jinak žiji normálně jako ostatní lidé. Chodím na procházky nebo se věnuji nějakému sportu, když je volný čas.

Prozraďte jednu svou dobrou a špatnou vlastnost...
Občas se nechám snadno naštvat, což je taková má špatná vlastnost. Ovšem něco pozitivního musí posoudit lidi kolem mě.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
K pití mám rád Fantu a občas si dám pivo. K jídlu si rád dám řízek s bramborovým salátem.

Máte nějakou hokejovou přezdívku?
Tady v Karlových Varech mám přezdívku Novas. V každém týmu mi ale říkali trošku jinak.

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Přál bych si, abychom všichni byli zdraví, včetně mé rodiny. Můj nejbližší pracovní cíl je, abychom s Energií postoupili a vrátili ji tam, kam patří. Užívat si atmosféru s fanoušky a hlavně tu radost, kterou tu všichni teď prožíváme. Také bych si přál, aby chodilo ještě více diváků, abychom si mohli užívat ještě lepší kulisu.

Díky za rozhovor!