HC Energie Karlovy Vary

Energie se střetne s Kladnem. Porazí Rytíře i potřetí?

Předposlední ze série venkovních soubojů nabídne středeční podvečer. Karlovarští se představí na ledě třetího týmu tabulky, který jim šlape na paty. Kladno nebude chtít dát na domácím ledě nic zadarmo, na druhé straně energetici půjdou do utkání povzbuzeni dvěma vítězstvími na venkovním ledě v řadě. Souboj započne v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava Rytířů z předešlého utkání

  • Kopřiva – Lenďák, Repe, P. Hořava, Matula, Štindl, Kehar – Zikmund, Kaut, Redlich – Svedlund, Machač, M. Hořava – Tůma, Kurjanov, Kloz – Kubík, Přikryl, Strnad

Kladno patří bezesporu mezi největší favority soutěže. Rytíři jsou v těsném závěsu za energetiky a Motorem, na oba soupeře ztrácí pouhý bod. Kladenští jsou velmi silní na domácím ledě, kde z šestnácti utkání získali třicet devět bodů. Více doma získala jen mužstva Karlových Varů a Českých Budějovic. S Energií odehrálo Kladno zatím dva vzájemné souboje, oba na ledě KV Areny. Ten první ovládlo mužstvo Martina Pešouta poměrem 6:2. Ani v tom druhém se Rytířům nepodařilo karlovarský hrad dobýt, v o dost vyrovnanějším klání přetlačili karlovarští hokejisté Rytíře 3:2. V uplynulém kole přivítal celek trenéra Hořavy na svém kluzišti Ústí, které dokázali Kladenští porazit jasně 5:2. Budou se radovat Rytíři s vidinou prvního místa v tabulce, nebo energetici povzbuzení dvěma výhrami z venku?

Statistické okénko


Přesilové hry: 12,2% úspěšnost - 13. místo
Oslabení: 78 % - 12. místo, během nichž na ně šlo 138 střel (nejméně v lize), hráli 123 oslabení (2. nejmenší počet)
Tresty: 307 trestných minut - nejméně v lize
Zblokované střely: 230 střel (průměr na zápas - 7,19 střel - 13. místo)
Střelba na branku: Průměr na zápas - 28,5 střel (7. místo)
Úspěšnost střelby: 10,3 % - 3. místo
Vhazování: 52,4% úspěšnost na buly - 3. místo

Koho sledovat

Možná za statistickým očekáváním jsou brankáři. Ani Lukáš Cikánek, ani Miroslav Kopřiva nemají úspěšnost zásahů nad 91 %. Cikánek odchytal o tři duely více, než jeho kolega, a má 90,5% úspěšnost. Miroslav Kopřiva je na tom nepatrně hůře - 89,7 %. Nejproduktivnějším Rytířem je s devíti góly a sedmnácti asistencemi Patrik Machač. Nejvíce branek nasázel David Tůma, jenž ztrácí pouze jedinou branku na nejlepšího střelce WSM ligy, Davida Březinu. Prvenství ve statistice +/- patří kladenskému obránci. Petr Štindl odehrál dvacet devět zápasů, po nichž má na kontě dvacet kladných bodů.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 20.12.2017

Kverka: Venkovní zápasy se hodně zlepšily