HC Energie Karlovy Vary

Rok 2017 uzavře souboj na Slavii

Karlovy Vary odehrají poslední utkání v tomto roce. Na ledě v Edenu se energetici představí podruhé v sezoně. Dokáží zopakovat první úspěch, a vstoupit tak do nového roku jako lídr tabulky WSM ligy? Utkání je na programu v pátek od 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos

O soupeři

Sestava Slavie z předešlého utkání

  • Frodl – Pohl, J. Holý, Barák, Kasík, Ryzák, Kolařík, Šmíd – J. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – Šmerha, Furch, M. Ondráček

Sešívaní se v uplynulém kole představili na ledě trápícího se Ústí nad Labem. Slovan přestříleli 31:22 a zvítězili 5:2. Pražané tak natáhli svou sérii vítězství na čtyři duely, navíc bodovali popáté v řadě. V tabulce patří Slavii pátá příčka. Se čtvrtým Prostějovem však mají shodně šedesát dva bodů. Porážka by svěřence Milana Razýma mohla hodně mrzet, na šestý Přerov mají totiž náskok pouhých dvou bodů. Skóre 95:74 dělá ze slávistické defenzívy třetí nejlepší ve WSM lize, z útoku pak šestý nejlepší. S energetiky se Slavia setká potřetí v tomto ročníku. Jednoznačně lépe vyšli z obou vzájemných duelů Západočeši. V 9. kole zvítězily Karlovy Vary v Edenu 5:1. Ve 22. to byli opět energetici, kdo si všechny tři body přivlastnil, tentokráte za výhru 6:2.

Koho sledovat

Jedničkou Slavie je talentovaný Dominik Frodl. Mladý gólman odchytal v letošním ročníku 26 zápasů. Posledních osm zápasů Pražanů odchytal právě on, z toho šestkrát nastoupil již od začátku klání. Frodl si drží vysokou úspěšnost zásahů, momentálně je na 93,4 %. Kanadské bodování vede David Šafránek, jenž má na kontě sedm gólů a osmnáct asistencí. Nejpilnějším střelcem je s jedenácti zásahy Lukáš Krejčík. Pilířem obrany je Jiří Drtina. Zkušený bek výrazně přispívá svou produktivitou, zaznamenal již 23 bodů. Další bek hraje významnou roli. Statistiku +/- totiž vede Jindřich Barák s dvanácti kladnými body. Mezi forvardy je na tom s +11 dobře Václav Jankovský.

Poznatky asistenta trenéra

Eden bude poslední zástavkou energetiků v kalendářním roce 2017. „My víme, že Slavia se svými výbornými výkony dostala až k čelu tabulky, venku nás bude čekat extrémně těžký soupeř,“ říká Tomáš Mariška. „Věřím, že jsme ve venkovních zápasech prokázali výrazné zlepšení a začali jsme bodovat, před svátky se nám série čtyř utkání povedla,“ pokračuje asistent trenéra. A co si odnáší Karlovarští z napínavého souboje s Litoměřicemi? „Odnášíme si dva body, to je nejdůležitější a doufám, že i trochu ponaučení. Zápasy po pauzách nejsou jednoduché, ale jsem rád, že se nám i duel, ve kterém nám nešly nohy, podařilo zlomit na naší stranu.“

Statistické okénko

HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,84 % (8. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 90,73 % (2. místo v lize)
Tresty 378 TM (12. místo v lize)
Zblokované střely 223 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,46 za zápas (2. místo v lize)
Úspěšnost střelby 10,20 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,91 % (2. místo v lize)
HC Slavia Praha
Úspěšnost přesilovek 18,2 % (6. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 84,89 % (5. místo v lize)
Tresty 388 TM (11. místo v lize)
Zblokované střely 297 (8. místo v lize)
Střely na branku 28,5 za zápas (7. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,7 % (6. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 51 % (6. místo v lize)

Související články