HC Energie Karlovy Vary

Energie ztratila se Slavií minutu před koncem


HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Poslední utkání roku 2017 odehrála Energie na ledě pražské Slavie. Duel dvou ještě donedávna extraligových celků sliboval vyrovnaný souboj a tomuto očekávání plně dostál. Utkání se zpočátku vyvíjelo pro obě strany velice podobně, energetici však dokázali skórovat jako první, když se trefil kapitán Václav Skuhravý. Sešívaní těsně před koncem při hře bez gólmana vyrovnali a poslali utkání do prodloužení, ve kterém však žádný tým nerozhodl a po nájezdech si nakonec druhý bod vybojovala právě Slavia. Vzhledem k tříbodovému vítězství Motoru tak Energie opouští čelo tabulky a do nového roku vstoupí na druhé příčce.
WSM Liga, 35. kolo, pá 29.12.2017
Slavia
Karlovy Vary
2:1sn
0:1, 0:0, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 59. Šafránek (Račuk, Endál), rozh. náj. Jankovský – 16. Skuhravý (Flek). Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Štofa, Zmeškal. Vyloučení: 4:4. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1633. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Slavia: Frodl (Vecka) – Pohl, Kolařík (C), Barák, Šmíd, Ryzák, Kasík, Štibingr – J. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek (A), Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – Krliš, Šagát, M. Ondráček
Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák (A), A. Rulík, M. Rohan, T. Kvapil, J. Tomeček, Kovačevič, Weinhold – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, O. Beránek – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – T. Rohan, Tuominen, Kohout

Komentář k utkání

Pěkně zostra. Tak začal šlágr kola mezi Slavií a Karlovými Vary. Gólmani se nestihli v brance ještě ani ohřát a už museli na obou stranách zasahovat. Po Pohlově ráně od modré se snažil dorazit kotouč za Novotného záda Jiří Doležal, ve slušné šanci ale neuspěl. Vzápětí zahrozili i Karlovarští, Frodl však prudkou střelu zpoza obránce vyrazil. Agresivní hokej nahoru dolů pokračoval i ve zbytku úvodní třetiny. Útočné snažení Západočechů začalo nést na rozdíl od toho slávistického ovoce. V čase 15:44 otevřel skóre zápasu Václav Skuhravý. Po Flekově přihrávce před branku nekompromisně propálil Frodla v červenobílé kleci. Vedení mohl pojistit aktivní Kverka, maskovaný muž v sešívaných barvách však jeho pokus na vzdálenější tyč vykryl.

Ve svižném tempu odstartovala i prostřední perioda. Zatímco domácí se snažili vyrovnat, hosté naopak zvýraznit hubený náskok. V 25. minutě vyjeli na zteč karlovarské svatyni Račuk s Krejčíkem, pěkná souhra ale gólem neskončila. Následně natrefil energetik Balán tyčku. Na opačné straně kluziště namířil mezi Novotného betony Endál. Ten ale zasáhl holí. Poté se Edenem opět rozezvonila tyč, kterou nastřelil Krejčík, jenž se snažil dorazit Račukův projektil z pravého kruhu. Na Novotného ve 35. minutě nevyzrál Račuk, který ani nadvakrát z dobré pozice nepropasíroval puk za brankovou čáru. Brzy nato o sobě aly vědět zápasové „devítky“. Endál z levého kruhu těsně minul vzdálenější tyč, jeho karlovarský protějšek předvedl samostatný únik, na Frodla ale nevyzrál.

Deset minut před koncem o sobě dal opět vědět Jiří Doležal. Ve snaze o dorážku z bezprostřední blízkosti si ale zase vylámal zuby na brankáři Energie. Slušně zaplněný Eden hnal domácí za vyrovnáním a hráči v červenobílých dresech se svým fanouškům náležitě odvděčili. V 59. minutě objel Endál hostující klec a naservíroval kotouč na brankoviště Davidu Šafránkovi. Ten se trefil přímo pod víko a ochozy vybuchly v euforii.

Pak na moment utichly, když se na Frodlovou branku hnal v sóloakci Stloukal, slávistický brankář svůj tým zachránil od pohromy a energetika vychytal. Po rychlém kontru mohl skórovat Krejčík, v rozhodující chvíli však promáchl.

Po bezbrankovém prodloužení přišly na řadu nájezdy. Nejprve to vypadalo na vítězství Energie, která vedla už 2:0, pak se ale trefili Račuk a Zdeněk Doležal. Vítězství pak dokonal vítěznou „penaltou“ Václav Jankovský.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Dneska jsmě chtěli vyhrát a to se nám podařilo. Myslím si, že před skvělou diváckou kulisou to byl oboustranně parádní výkon. Hrál se kvalitní hokej nahoru dolů. V nájezdech už to bylo o štěstí. My jsme dali o gól víc, takže jsme vyhráli a jsme za to rádi. I za diváky, které jsme výkonem snad potěšili.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Utkání bylo z obou stran ubojované. I když si nemyslím, že by bylo nějak extra pohledné. Nakonec byla dělba bodů asi spravedlivá, ale mrzí nás, že jsme ten jeden bonusový bod nezískali my. Rozhodující bylo, že jsme nedali gól na 2:0, měli jsme na to několik příležitostí, ale bohužel jsme je neproměnili, a pak jsme dostali smolný gól chvíli před koncem. Chtěli bychom poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli a vytvořili nám výbornou atmosféru. Hodně nám pomohli.

Související články

Preview k zápasu | čt 28.12.2017

Rok 2017 uzavře souboj na Slavii