HC Energie Karlovy Vary

Souboj titánů, Energie bude bojovat o první místo s Motorem

Ve šlágru 37. kola WSM Ligy budou energetici bojovat o navrácení na špici soutěže proti aktuálně nejlepšímu českobudějovickému Motoru. Karlovy Vary budou mít v utkání ještě další motivaci, chtějí totiž Jihočechům vrátit dvě velice těsné porážky z dřívějších kol sezony. Duel horkých kandidátů na postup do extraligy odstartuje v Budvar aréně v 17:00, tak si jej nenechte ujít.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Týmy v retro dresech, utkání vyprodáno

Oba týmy v rámci oslav 90 let založení českobudějovického klubu nastoupí v retro dresech, viz níže. Upozorňujeme fanoušky, že podle webu hcmotor.cz je utkání již vyprodáno.

O soupeři

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání

  • Kváča (Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, F. Novák, Pavlin, Vráblík – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – M. Bárta, Vlček, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Doktor, Martin Novák

Zápas bude divácky velice atraktivní, v přímém souboji o první místo se totiž střetnou dva giganti z nejvyšších pater WSM Ligy - aktuálně druhá Energie a vedoucí Motor, který si drží dvoubodový náskok na Kladno, a také právě západočeské pronásledovatele. České Budějovice si první příčku vybojovaly i díky dobré současné formě, z posledních pěti utkání zvítězily čtyřikrát, naposledy 4:1 nad Ústím nad Labem. Do karet jim hraje i výborná bilance zápasů na vlastním ledě, s přihlédnutím k počtu odehraných domácích utkání jsou Jihočeši nejlepší v lize. Zajímavé bude také sledovat souboj prakticky nejproduktivnější ligové ofenzívy na straně Energie a nejpevnější obrany v podání Motoru. V letošní sezoně se tyto celky potkaly již dvakrát a v obou případech se těsně radovali Českobudějovičtí, nejprve na domácím ledě po výhře 2:1 a posléze zvítězili 3:2 v KV Aréně. Otočí se štěstí konečně čelem ke Karlovarským, nebo udrží Jihočeši stoprocentní bilanci ve vzájemných duelech?

Koho sledovat

Českobudějovičtí mají ve svých řadách nejednoho zkušeného hráče. Nejvýraznější je tuto sezonu Václav Nedorost. Zkušený matador bodově táhne Jihočechy. Nejproduktivnější hráč Motoru je v lize celkově pátý, na kontě má za třicet šest zápasů čtrnáct branek a dvacet gólových asistencí, což z něj dělá nejlepšího střelce a zároveň nahravače v českobudějovickém dresu. A ještě jedním nej se pětatřicetiletý forvard může pyšnit. Společně s Romanem Vráblíkem mají nejvíce kladných odů z mužstva, oba jsou na +17. Mezi třemi tyčemi mají České Budějovice hned dvě jistoty. Petr Kváča naskočil do čtyřiadvaceti zápasů a má 93,01% úspěšnost zákroků. David Gába dostal důvěru ve třinácti duelech, jeho úspěšnost zákroků se rovná 92,49 %.

Poznatky asistenta trenéra

„České Budějovice patří bezesporu k největším favoritům této soutěže, je to tedy jeden z nejtěžších možných soupeřů,“ uvědomuje si Tomáš Mariška. Asistent trenéra se vrátil i k předešlým vzájemným soubojům mezi jeho svěřenci a Motorem. „Dvakrát jsme jim podlehli, je tedy co vracet. Na druhou stranu, oba dva duely byly velmi vyrovnané. Pevně věřím, že ubojovaný zápas s Havířovem, kde nám odskakovali kotouče a neměli jsme ideální pohy, nám pomůže a přivezeme domu tři body.“. Energetici se i na jihu Čech budou muset obejít bez trojice zraněných hráčů - Tomáše Závorky, Ondřeje Beránka a Dávida Grígera. Otazník visí nad startem obránce Jana Tomečka, jenž vynechal i čtvrteční klání s Havířovem.

Statistické okénko

HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,62 % (8. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 91,25 % (2. místo v lize)
Tresty 398 TM (12. místo v lize)
Zblokované střely 238 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,25 za zápas (2. místo v lize)
Úspěšnost střelby 10 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,68 % (2. místo v lize)
ČEZ Motor České Budějovice
Úspěšnost přesilovek 15,29 % (11. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 92,57 % (1. místo v lize)
Tresty 494 TM (7. místo v lize)
Zblokované střely 253 (12. místo v lize)
Střely na branku 34,2 za zápas (1. místo v lize)
Úspěšnost střelby 8,4 % (11. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 50,31 % (8. místo v lize)

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 7.1.2018

Mariška: Nemáme se za co stydět