HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost nestihl dorovnat dvoubrankový náskok a body si odvezl Liberec

SDO: HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Starší dorostenci Liberce si v pátečním duelu na karlovarské půdě dokázali v prvních dvou třetinách vybudovat dvoubrankový náskok. Na ten už energetici v poslední třetině dokázali odpovědět pouze jednou brankou.
Extraliga staršího dorostu, II. 10, pá 5.1.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 56. Zavřel (Berčík, Ptáček) – 18. Maťátko (Ira), 40. Maťátko (Charvát). Rozhodčí: Glanc – Kokrment, Juránek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 25:25.
Karlovy Vary: Bednář – Zavřel, Tureček, Záruba, Cankov, Novák, Kořán, Stejskal, Houdek – Křemen, Jiskra, Šťastný, Maydl, Novotný, Berčík, Hudečka, Černý, Fečo, Karbulka, Ptáček, Holub
Liberec: Novák – Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát, Bieniek, Nikolič, Žůrek, Ira – Maťátko, Liška, Drábek, Cikhart, Jiruš, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek, Šafařovský, Šeliga

Komentář k utkání

První třetina patřila hostům. Po úvodním vhazování se zhostili kotouče domácí, avšak ne na dlouho. Hrál se vcelku opatrný hokej, žádný z týmů nechtěl zbytečně chybovat. Po chvíli se oba celky osmělily a hra začala nabírat na obrátkách. Více se do šancí dostávali liberečtí hráči a dařilo se jim zavářet Bednářovi. Liberec útočil tak usilovně, že se mu podařilo faulovat, Chrvát si šel odpykat dvě minuty za nedovolené bránění. Domácí se v přesilovce snažili, gól jim to však nepřineslo. Již po pár minutách měli znovu na vrch Severočeši a před Bednářem se rodila jedna akce za druhou. Energie už si nevěděla rady, a tak se uchýlila k faulu. Cankov si odpykával dvouminutový trest za faul kolenem. Liberec si však vedl podobně jako Západočeši a z přesilovky těžit nedokázal. První branku zápasu vstřelil Liberec v 17. minutě. Ira přihrával z kruhu a Martin Maťátko poprvé prostřelil Bednáře.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první, nebylo vidět moc šancí a gólově lépe ale vyšla Tygrům. Energie měla dvě přesilové hry, snaha o vyrovnání však byla marná a i přes několik velkých šancí se domácím vyrovnat nepodařilo. Křemen byl sám před bránou a Novákem, mohl srovnat trefou do prázdného prostoru, brankář hostí se ale bleskurychle přesunul a i tento pokus zneškodnil. Necelou minutu před koncem třetiny se podařilo Severočechům navýšit vedení, podruhé v zápase se trefil Martin Maťátko. Tentokrát dostal přesnou přihrávku od Chrváta a znovu dostal puk za Bednářova záda.

I přesto, že Liberec od začátku poslední periody zásoboval Bednáře střelami, se podařilo dostat do velké šance domácímu Hudečkovi. Ten měl před sebou odkrytou libereckou klec, Novák se ale stihl i tentokrát včas přesunut. Další obrovskou šanci měl Černý, Novákovi se však podařilo zblokovat i tuto šanci a zůstal nepokořen. To se ale v prospěch domácích změnilo v 56. minutě. Daniel Zavřel překonal jako jediný z domácích Nováka po přihrávce zpoza brány. Energie se tedy radovala před koncem zápasu, bohužel pro karlovarské hráče naposled. Ani aktivní hra bez brankáře potřebný gól nezajistila.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě bychom chtěli pogratulovat soupeři k vítězství a zisku tří bodů. Ohledně naší hry, hráčům nelze upřít snahu. Bohužel, když jsme se dostali do tlaku tak jsme nedokázali proměnit šance, a proto jsme dnes vstřelili pouze jednu branku.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Utkání se mi líbilo, bylo velmi fyzicky náročné, hodně bruslení a spousta soubojů. Hrál se aktivní hokej, hodně ofenzivní. Byli jsme spíše šťastnější, než že bychom zaslouženě vyhráli. Soupeř hrál výborně a myslím si, že takovéto zápasy do ligy patří.