HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost inkasoval jen jednou, přesto s Motorem padl

SDO: ČEZ Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Ve 13. kole fáze o umístění v play-off extraligy staršího dorostu zavítali energetici na hřiště Motoru k očekávanému vyrovnanému duelu. To se splnilo zcela přesně, oba týmy měly mnoho šancí, ale díky výborně chytajícím gólmanům se skóre poprvé změnilo až v polovině poslední třetiny, když se prosadil domácí Aleš Řezáč. Jeho branka byla nakonec celém utkání jedinou, a tak po střelecky chudém, avšak jinak poměrně zajímavém souboji, vítězí Jihočeši.
Extraliga staršího dorostu, II. 12, pá 12.1.2018
České Budějovice
Karlovy Vary
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 50. Řezáč (J. Čížek, Silný). Rozhodčí: Horáček – Kreuzer, Šimánek. Vyloučení: 6:7, navíc Novák (KVA) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 28:18. Průběh utkání: 1:0.
České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Kubíček, Škola, Svach, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann
Karlovy Vary: Kašpar (Horák) – Cankov, Zavřel, Stejskal, Kořán, Ptáček, Tureček, Houdek, Záruba, Novák – Holub, Novotný, Černý, Šťastný, Maydl, Křemen, Berčík, Hudečka, Rozhon, Jiskra, Fečo

Komentář k utkání

Začátek utkání se nesl v poměrně klidném tempu, kdy měli převahu domácí hráči. Ti si ale dlouhou dobu nemohli vytvořit větší šanci, přestože hráli početní výhodu. Tu si připsali až po téměř osmi minutách. To se dostal k bekhendovému zakončení Masopust, ale střela mířila těsně vedle branky. O další tři minuty později měli gólovou příležitost také Západočeši. Jihočeská obrana totiž vyrobila minelu, po které se ke kotouči dostal Novotný, jenž si najel s pukem do dobrého prostoru pro střelu, ale ze slibné pozice trefil jen svého spoluhráče. Karlovy Vary poté začali trochu přebírat tempo hry a mohly vstřelit vedoucí branku v přesilové hře. Novák nahodil šikovně puk od modré a Dvořák ho jen vyrazil před sebe. Zde ještě dorážel hráč hostí, ale jeho střela mířila jen těsně vedle tyčky českobudějovické branky. V závěru třetiny se ještě ke Krchovi snesl kotouč. Ten posílal přihrávku bekhendem na volného Masopusta, avšak tento pas srazil na poslední chvíli hostující obránce. Do kabin se tak šlo za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Z kraje druhé periody hráli domácí hokejisté přesilovou hru, ale žádnou větší šanci si nepřipsali. Dobré příležitosti přišly o pár minut později, když hrál Motor početní výhodu pět na tři. Ani Kubíček, ani Čížek neumístili své střely mezi tři tyče. Přesto nechybělo moc a domácí fanoušci se mohli radovat. Kašpar vyrazil střelu od modré jen vedle sebe, kde mohl dorážet Masopust. V poslední chvíli mu ale hostující hráč odpálil puk z dosahu. Hra dále ubíhala a k vidění byly spíše osobní souboje než zajímavé kombinace. Ke konci třetiny vyrobil Hubata minelu na útočné modré a Západočeši jeli dva na jednoho. Ani z toho branka nebyla, jelikož Křemen dostal delší pas, než by potřeboval.

Budějovice sice hrály začátek třetí část v početní nevýhodě, ale pár vteřin po ní si Karlovy Vary málem srazily puk do vlastní sítě, nakonec ale skončil puk těsně vedle. O pár vteřin později se sice jihočeští hokejisté radovali, ale Kašpar udržel puk před brankovou, čehož si všiml i rozhodčí, skóre tak zůstalo bezbrankové. Až v padesáté minutě viděli diváci první a poslední branku zápasu. Tu vstřelili domácí hráči, kteří využili přesilovou hru. Silný vypálil a karlovarský brankář vyrazil jen puk před sebe. Zde se nejdříve pokoušel o teč Čížek, ale ten ještě neuspěl. Ovšem z druhé vlny přijel Aleš Řezáč, jenž poslal puk do horních pater branky. Energie se v závěru hodně snažila vyrovnat, jenže ani hra bez brankáře nepřinesla žádnou změnu skóre. Motor tak zvítězil 1:0.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC České Budějovice): Dnes nás čekal hodně silný soupeř. My jsme dnes dokázali překonat jejich velmi dobrou obranu a jejich skvělé blokování střel. To je něco, v čem bychom se měli od nich něco přiučit. Tento zápas jsme dokázali dotáhnout do vítězného konce a jsou to pro nás cenné tři body.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Podali jsme další obětavý a poctivý výkon, jenže jsme byli hodně vylučovaní a soupeř v jednom z našich oslabení vstřelil branku a my mu gratulujeme.