HC Energie Karlovy Vary

Bernáth: Mužský hokej je silovější

Karlovarská Energie si ve středu zajistila v Prostějově vítězství základní části WSM ligy, čímž splnila první dílčí cíl. Do utkání nešla v plné sestavě, někteří hráči dostali zasloužené volno. Důvěru naopak dostal teprve sedmnáctiletý obránce Filip Bernáth, který tak prožil premiéru mezi dospělými.

Filipe, máte za sebou první zápas za A - tým. Jak jste si jej užil?
Musím říct, že jsem se na utkání strašně těšil. Že nastoupím jsem se dozvěděl ihned po návratu z reprezentační akce v USA. Únava byla určitě znát, do toho ještě ten časový posun. Ale myslím, že jsem v utkání nezklamal.

Připravoval jste se nějak speciálně?
Vůbec ne, moje příprava probíhá pořád stejně. Snažil jsem se hlavně co nejvíce odpočívat, abych doplnil sílu a energii.

Jak velký rozdíl vnímáte mezi juniorským a dospělým hokejem?
Mužský hokej je stoprocentně silovější než juniorský. Na druhou stranu si myslím, že jsem přijel z juniorské reprezentační akce, kde se též hrálo hodně silově, dobře připravený. Celkově mě to tempo ani nasazení nijak extra nepřekvapilo.

Jak hodnotíte samotné utkání s Prostějovem?
Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším, hokejovějším mužstvem a zisk tří bodů je pro nás zasloužený. Svědčí o tom i naše jednoznačná střelecká převaha.

Přesto jste po dvou třetinách prohrávali. Jaké pokyny jste slyšeli od trenérů před třetím dějstvím?
Hlavně se z toho nepo.... (smích) a pokračovat v naší hře. Šancí jsme měli plno, jen nebyly proměněné. Trenéři nás nabádali k ještě větší střelecké aktivitě, díky které jsme zápas dokázali otočit na svou stranu.

Vrátím se k reprezentační akci, kde jste reprezentoval karlovarský hokej. Jak jste si ji užil?
Reprezentační akce je vždycky velká událost a čest. Navíc se konala v Americe. Turnaj byl velice kvalitní přípravou před mistrovstvím světa a užil jsem si ho maximálně.

Vyhráli jste základní část WSM ligy. Před sebou máte už jen domácí utkání s Kadaní. Víte už, jestli do něj nastoupíte? Dá se očekávat, že trenéři ušetří své opory...
Zatím nevím vůbec nic (smích), trenéři snad řeknou co a jak ve čtvrtek ráno. Ale je dost možné, že zkušení kluci dostanou volno a nastoupíme se širším kádrem. Jestli ale budu hrát, to vážně nevím. Je dost možné, že třeba dostane důvěru zase někdo další.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Související články