HC Energie Karlovy Vary

Rudí býci vyloupili KV Arenu, dorostence čeká Jihlava

St. dorost: HC Energie - EC Red Bull Salzburg 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
V posledním kole skupiny o pořadí v play-off nestačili energetici na suveréna soutěže ze Salzburgu, prvnímu celku tabulky nevstřelili ani branku. V osmifinále play-off tak energetici narazí na Jihlavu. První a druhý zápas série hrané na 3 vítězství jsou na programu v KV Areně o víkendu 17. a 18. března.
Extraliga staršího dorostu, II. 26, so 10.3.2018
Karlovy Vary
Salzburg
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 2. Hede (Jentzsch, Wirtt), 30. Rebernig (Barinka), 39. Schütz (Alanov, Rebernig), 49. Barinka (Rebernig, Obu). Rozhodčí: Malota – Gerát, Sedláček. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 115. Střely na branku: 15:34. Průběh utkání: 0:4.
Karlovy Vary: Bednář – Zavřel (A), Tureček, Bernáth (C), Stejskal, Kořán, Novák, Záruba – Jiskra, Křemen, Maydl, Šik, Prošek, Hudečka, Novotný, Černý, Karbulka, Fečo
Salzburg: Mnich – Zundel (A), Wimmer, Alanov, Hadamczik (A), Obu, Wirt – Huber, Varejcka, Schutz (C), Čermák, Barinka, Rebernig, Schitz, Jentzsch, Hede, Vogt, Stewart, Lindner

Komentář k utkání

První třetinu začali mnohem lépe hosté z Rakouska. Hned v druhé minutě se prosadil svou střelou Elis Nikolai Hede. Zbytek třetiny byl už vyrovnanější. Energie se dvakrát mohla dočkat vyrovnání. Do samostatných úniků jeli ve čtrnácté minutě Bernáth a pět minut poté Prošek. Oba dva zkusili téměř identický bekhendový blafák, ale brankář Florian Mnich vytáhl dva skvělé zákroky. Třetina pak už nic zajímavého nepřinesla.

Druhé dějství se neslo v podobném duchu. Sice v něm nepadl tak rychlý gól, ale Salzburg měl opět nad domácími převahu. Prvních devět minut se nic zajímavého nedělo. Až 30. minuta přinesla gól do Bednářovy branky z hole . Energie se snažila snížit a dát alespoň kontaktní gól, jenže se to nepovedlo. Naopak ještě minutu a půl před koncem druhé části gól do karlovarské šatny poslal Justin Schütz.

Třetí třetinu si Salzburg pohlídal. Karlovy Vary se do nějakých větších akcí nedostávaly. Naopak musely bránit, protože hosté měli k dispozici třikrát výhodu přesilové hry. Bednář střelám úspěšně odolával, tedy až do 49. minuty, kdy se před brankou podařilo prosadit Marcelu Barinkovi. Vnuk trenéra Hadamczika nekompromisně zavěsil do levého horního rohu Bednářovy svatyně. Ve zbytku zápasu se hrál opatrnější hokej. Největší šanci měl v 57. minutě Schitz, který nastřelil tyč.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Především bych chtěl říct, že tempo hry, které hosté nasadili a kterým se prezentuje celou sezonu, je pro většinu našich hráčů velmi nekomfortní. V takové intenzitě nejsou schopni se dobře rozhodovat. Soupeř dominoval, nemůžeme nic, než mu pogratulovat.