HC Energie Karlovy Vary

Tři energetici bojují o Mistrovství světa!

Ligová sezona už jim skončila, hokejové bágly ale ještě uklidit nemohou. Trio karlovarských dorostenců František Klejna, Filip Bernáth (na fotce) a Otakar Šik totiž bude bojovat o účast na dubnovém Mistrovství světa hráčů do 18 let!

O konečnou nominaci na šampionát, jenž se odehraje v ruských městech Čeljabinsk a Magnitogorsk, vyrazila karlovarská trojice bojovat na druhý z trojice tréninkových kempů v Rokycanech. V něm naše mladíky, kteří už všichni v letošní sezoně okusili i dospělý hokej ve WSM lize, čeká kromě tréninkových dávek i modelový zápas proti juniorce Plzně. Příprava české osmnáctky pak bude pokračovat příští týden závěrečným soustředěním, po němž už se sestava vyvolených hráčů vydá do Ruska, kde se pokusí vylepšit loňské 7. místo ze šampionátu na Slovensku.

Otakar Šik (útočník, 4.4.2000)

Dnes osmnáctiletý útočník Otakar Šik v letošní sezoně debutoval mezi dospělými. V polovině listopadu si odbyl premiéru ve WSM lize v utkání proti Slavii, celkem naskočil do třinácti utkání druhé nejvyšší soutěže. Stále hráč dorosteneckého věku patřil k tahounům i v juniorce, kde ve 20 zápasech zapsal 10 bodů (4+6), staršímu dorostu pak pomohl k postupu do čtvrtfinále play-off.

František Klejna (obránce, 1.1.2000)

Obránce František Klejna naskočil za A-tým Energie už v přípravě, i vinou zranění si však debut v 1. lize připsal až 52. kole proti Kadani. V reprezentaci patřil ke stálicím, letos odehrál 19 utkání, převážně mezi elitní čtyřkou beků národního týmu.

Filip Bernáth (obránce, 12.3.2000)

Druhý z karlovarských obránců Filip Bernáth naskočil do dospělého hokeje v závěru sezony. Kromě tří duelů základní části odehrál i dva domácí zápasy play-off proti Vsetínu. Bernáthovi se dařilo i v juniorce, kdy v 16 zápasech zapsal hned 9 bodů (3+6). V reprezentaci odehrál v tomto ročníku 11 utkání, převážnou většinu z nich v obraně právě s Františkem Klejnou.