HC Energie Karlovy Vary

Osmáci přebrali bronzové medaile

Karlovarští mladíci slaví v letošní sezoně úspěchy mezi žáky. Hráči kategorie U14 vybojovali v krajské lize své kategorie krásné 3. místo. V konkurenci dalších osmi týmů nestačili pouze na vítězné Kladno a druhý Chomutov. Bronzové medaile přebrali během pátečního barážového utkání A-týmu proti Litvínovu z rukou předsedy Karlovarského krajského svazu ledního hokeje a výkonného ředitele pro sportovní rozvoj HC Energie Karlovy Vary, pana Bronislava Píši.

Do letošní sezony vstoupili karlovarští osmáci úspěšně a až do konce první poloviny drželi 1. místo ve skupině, kdy se jim podařilo dvakrát porazit i pozdějšího vítěze skupiny tým Rytíři Kladno. Ve 2. polovině soutěže, i vinou nemocí a zranění, energetici už tak úspěšní nebyli. Po ztrátě naděje na první místo bylo někteří hráči zařazováni do vyšší kategorie, tzn. do obou týmů našeho mladšího dorostu. V závěrečném finiši i tak karlovarští mladíci bojovali o konečné druhé místo s Chomutovem, to jim ale nakonec o pět bodů uniklo.

Celorepubliková soutěž osmých tříd, oficiálně Liga starších žáků A, je rozděleni do pěti skupin. Kromě HC Energie byly "naší" skupiny, kterou řídil Ústecký kraj také mužstva Piráti Chomutov, HC Litvínov, HC Děčín, Jungadler Mannheim, PZ Kladno Rytíři Kladno, HC Slovan Ústí nad Labem a HC Stadion Litoměřice. Soutěž se hrála čtyřkolovým systéme každý s každým, dohromady tedy 32 utkání. Vítěz z každé skupiny postoupil na závěrečný turnaj o Mistra České republiky.

Sestava HC Energie U14 v sezoně 2017/18

Brankáři
Ondřej Hykel, Štěpán Jiskra, Nathaniel Nechvátal.

Obránci
Samuel Bošek, Daniel Dlouhý, Lukáš Bubeliny, Ondřej Dorot, Jaroslav Sýkora, Tomáš Vican, Petr Zolnaj, Jakub Anton.

Útočníci
Matěj Bubanec, Miroslav Czingel, Marek Dvořák, Daniel Hofmann, Jan Neubert, Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda, David Varvařovský, Andrej Voroščuk, Adam Zahraj.

Realizační tým

Hlavní trenér - Bohumír Sapoušek
Asistent trenéra - Martin Gombár
Vedoucí týmu - Michal Bubeliny, Ladislav Vican

Konečná tabulka Ligy starších žáků A - Ústecký kraj

Výsledky HC Energie v letošní sezoně

Dominik Rymon přebírá medaili od Bronislava Píši
Společná radost mladých energetiků s pohárem za třetí místo