HC Energie Karlovy Vary

Potvrdit výhru a upevnit postupovou pozici, Energie se představí v Litvínově

Startuje druhá polovina baráže. Karlovarští ji načnou v podkrušnohorském derby, které chtějí poprvé v letošní baráži vyhrát. Svěřenci trenérů Pešouta s Mariškou půjdou do duelu s důležitým vítězstvím z ledu Jihlavy v zádech, naopak Severočeši s touhou odčinit porážku s Kladnem. Pakliže si nenajdete cestu do nedalekého Litvínova, můžete utkání se začátkem v 17:20 sledovat i na televizních obrazovkách, vysílat je bude ČT sport.
Kde sledovat: Online přenos | Video přenos | Instagram | Twitter

O soupeři

Litvínovská sestava z předešlého utkání

Petrásek – Baránek, Iberer – Šesták, Hunkes – Frolo, Sklenička – Doudera – Černý, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Jícha

Letošní baráž je neuvěřitelně vyrovnaná. Jeden duel může úplně změnit pořadí v tabulce. Přesto není pohled pro litvínovské příznivce nikterak příjemný. Verva je na čtvrtém, tedy posledním místě s osmi body. Na třetí Kladno, respektive druhou Energii ztrácí bod, na první Jihlavu pak body dva. Severočeši se trápí především v koncovce, což potvrdilo i klání šestého kola, ve kterém padli chemici na domácím ledě s kladenskými Rytíři 1:2. Navrch si do statistik zapsali celkem nelichotivá čísla - patnáct střel mimo branku. „Máme tolik šancí, ale nedáme góly. Nechápu to, my máme přesilovku, pět střel z mezikruží a pětkrát netrefíme bránu. Takhle se pak nedá vyhrávat,“ zuřil po prohře útočník František Lukeš.

Energetici půjdou do podkrušnohorského derby s pořadovým číslem tři s touhou prvního litvínovského skalpu v baráži. Zatím totiž svěřenci Martina Pešouta nedokázali Vervu porazit, ačkoliv v posledním střetnutí k tomu neměli daleko, nakonec však padli 3:4 po prodloužení.

Koho sledovat

Michael Petrásek

Litvínovští s dosavadním průběhu baráže prezentují velmi těsnými výsledky. V takových zápasech leží velká zodpovědnost na brankáři. Michael Petrásek dělá, co může, a pro Vervu je velmi důležitým mužem. Šestadvacetiletý gólman zatím odchytal všechna barážová střetnutí Severočechů a s 92% úspěšností zákroků je na třetím místě brankářských statistik. Nejproduktivnějším hráčem je stále Viktor Hübl, jenž má na kontě pět bodů za tři góly a dvě asistence. Střežit budou muset Západočeši i exkarlovarského beka Marka Baránka, který v posledním střetnutí obou mužstev poslal do sítě Energie dva góly.

Novinky z karlovarského tábora

Statistické okénko

HC VERVA Litvínov
Úspěšnost přesilovek 19,1 % (1. místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 86,1 % (3. místo v baráži)
Tresty 111 TM (1. místo v baráži)
Zblokované střely 8,2 za zápas (4. místo v baráži)
Hity 13,2 za zápas (1. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 7,5 % (3. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 43,7 % (4. místo v baráži)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 3,45 % (4. místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 88,89 % (2. místo v baráži)
Tresty 50 TM (4. místo v baráži)
Zblokované střely 9,5 za zápas (3. místo v baráži)
Hity 7,17 za zápas (3. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 8,6 % (2. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 49,74 % (2. místo v baráži)

Související články

A team HC Energie | st 11.4.2018

Otakar Šik: Být v Áčku pro mě moc znamená