HC Energie Karlovy Vary

František Klejna nominován na Mistrovství světa!

Energie bude mít po olympijských hrách své zastoupení i na další vrcholné reprezentační akci. Na dubnové Mistrovství světa do 18 let, které se odehraje od 19. do 29. dubna v Rusku, byl nominován karlovarský obránce František Klejna!

Osmnáctiletý bek patří ke stálicím reprezentační osmnáctky. V letošní sezoně nastoupil k 19 ostrým zápasům, v nichž si připsal pět bodů za jednu branku a čtyři nahrávky. Klejna nastupoval v reprezentaci převážně mezi elitní čtveřicí beků, v posledních přípravných zápasech navíc nastupoval s kapitánským céčkem na hrudi.



V letošním ročníku si navíc odbyl debut i mezi dospělými, když v rámci 52. kola WSM ligy nastoupil v posledním utkání základní části proti Kadani. Klejna patřil k oporám karlovarské juniorky a v několika zápasech letos oblékl i dres staršího dorostu, kam věkově stále náleží.

O účast na blížím se šampionátu, který budou hostit ruská města Čeljabinsk a Magnitogorsk, bojovali také dva další energetici. Otakar Šik opustil kemp národního týmu v Rokycanech už minulý týden, chuť si ale spravil v předchozích dnech, kdy poprvé skóroval v A-týmu Energie. Obránce Filip Bernáth pak o Mistrovství světa nemohl zabojovat naplno, kdy ho v přípravě limitovali i zranění nohy.