HC Energie Karlovy Vary

Pokorný Šafář: Ještě tři zápasy a pak se uvidí

Dlouho si své místo v sestavě hledal, nyní je ale Ondřej Šafář důležitým pilířem zadních řad a svou práci odvádí výborně. Padá do každé střely, chrání svého brankáře a směrem kupředu plní taktické pokyny. V letošní sezoně si vyzkoušel už i hru v útoku, vzadu mu to jde ale opravdu dobře. Po výhře na Kladně má radost obrovskou, sám ale ví, že ještě není nic hotov. „Jsme nadšení! Bylo těžké to urvat, ale povedlo se a jedeme dál, nic to ale neřeší. Ještě tři zápasy a pak se uvidí."
Buď u toho s námi! Vstupenky na baráž o extraligu kupuj ONLINE

Dlouho to vypadalo, že v nedělním utkání žádná branka nepadne, vše důležité se ale událo pár minut před koncem. Kladenští hokejisté energetikům odskočili , a ti pak měli plné ruce práce, aby se jim zápas podařilo vyrovnat, po nájezdech dokonce otočit. „Jsme nadšení! Bylo těžké to urvat, ale povedlo se a jedeme dál, nic to ale neřeší. Ještě tři zápasy a pak se uvidí,“ okomentoval pokorně svůj současný psychický stav obránce Ondřej Šafář a pokračoval. „Teď je nálada pozitivní, ale zítra musíme potrénovat a připravit se na další zápas s Kladnem.“

V ostatních zápasech energetiků v baráži padalo poměrně dost branek, tentokrát se to ale změnilo a příčina byla asi jasná. „Oběma týmům dobře zachytali gólmani. Závi chytal výborně, jejich taky chytil všechno,“ zhodnotil karlovarský bek výkon obou brankářů. Na Tomáše Závorku je opravdu spolehnutí, od první minuty, do které v baráži naskočil, předvádí fantastické výkony a je důležitou oporou celého mužstva.

Energetici se snaží hrát především hokej, jak se lidově říká. Pokud budete po každém souboji soupeře dohrávat, otrávíte ho tím sice v zápase, na konci sezóny vám ale dojdou síly, proto se snažili Karlovarští hrát celou sezonu hlavně technicky. Na ledě kladenského zimního stadionu to ale vypadalo trochu jinak, energetici si nenechali nic líbit a především brankáře pak bránili v každé situaci. „Vyplynulo to ze hry. Když do něj zajeli, tak jsem je jen odstrčil, žádné strkanice nebyly,“ komentoval klidně bek s třiašedesátkou na zádech menší potyčky na ledě, které do té doby nebyly tak vídané.

Hrát celý zápas a dostat branku pět minut před koncem je neskutečně náročné hlavně na psychiku a někoho to může položit, to se ale tentokrát karlovarských hráčů netýkalo. „Motivaci měl podle mě každý velikou, nikdo nechce prohrát a pět minut před koncem dostat gól. Tak jsme se namotivovali, dali jsme ho, srovnali a na nájezdy vyhráli,“ dodal hodně odlehčeně Šafář. O motivaci opravdu nouze nebyla, pomohlo k tomu už i na začátku třetiny ubránění oslabení. „Každá ubránění přesilovka soupeře tým nakopne, semkli jsme se a ono to šlo,“ zakončil obránce.

Jedna z věcí, která energetiky zdobí, je obrovská obětavost. I kvůli ní někteří hráči tráví konec sezony na marodce. Karlovarští hokejisté padají do všech střel, a jak dnes Šafář ukázal, někdy se dá jít i do téměř fotbalového skluzu. Dá se tohle nacvičit? „To vyplynulo ze situace, teď jde o všechno, tak každý tam nechá co v něm je. V téhle fázi už na sebe nikdo nemyslí,“ odpověděl Šafář a přidal také komentář k tomu, zda-li se do takových zákroků hráči nebojí jít.

Vyrovnání šestnáct vteřin před sirénou sebou přináší i spoustu emocí. „Celá střídačka vybouchla, každý je nadšený vyrovnat takhle před koncem,“ komentuje souhrn emocí Ondřej Šafář. Stejně jako proti Jihlavě musely znovu rozhodnout nájezdy, a jak se později ukázalo, znovu zářili kapitán Skuhravý a hlavně Tomáš Závorka. Nechtěl si karlovarský bek také vyzkoušet tuto ne vždy oblíbenou činnost? „Závi má fazónu na nájezdy, tak jsme si věřili. Já ale do nájezdů asi těžko, nejsem zrovna na nájezdy,“ uzavírá s úsměvem mladý obránce.

Související články