HC Energie Karlovy Vary

Obrovská radost a úleva, raduje se Tomáš Rachůnek

Třetí baráž v řadě v karlovarském dresu, po pátečním zápase ale byl na Tomáši Rachůnkovi zrovna ne často vídaný obrovský úsměv. "Úleva i obrovská radost, že se nám to povedlo udělat tak rychle. Jsme samozřejmě strašně šťastní," radoval se bezprostředně po utkání karlovarský střelec, který už si vyzkoušel baráž z mnoha pozic, nyní ale mohl opravdu slavit.

Tomáši, obrovská gratulace k tomu, o co jste se snažili celou sezonu. Co nyní převažuje, je to spíš úleva nebo radost?
V prvé řadě děkuju, samozřejmě obojí, úleva i obrovská radost, že se nám to povedlo udělat tak rychle. Jsme samozřejmě strašně šťastní, protože to bylo náročné, cesta za tím snem byla strašně dlouhá a teď se nám to splnilo.

Už můžete být skoro specialista, čtvrtá baráž v řadě. Jak moc to bylo těžké na začátku?
Je to strašně těžké. Když jsme teď šli zespodu, tak to bylo trochu jiné než z vrchu, samozřejmě chcete také postoupit, ale není na vás tak obrovský tlak, hraje se trochu jinak. Ale jak říkám, je to strašně těžké pro všechny účastníky baráže. Jsme rádi, že se nám to podařilo tak rychle.

Mohli jste postoupit už po minulém zápase, ale ačkoliv vám se zápas podařil, soupeř k tomu nepomohl. Těšili jste se na tento zápas, nebo jste se báli?
Je tam taková nervozita, ale člověk se i těší , že to rozhodne před domácím publikem. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně a jsme strašně rádi, že to tak dopadlo.

Nepanovalo po minulém zápase i trochu zklamání, že se to nepovedlo hned?
Ne, určitě ne. Byli jsme strašně rádi, že jsme vyhráli, Kladno hraje výborně a my jsme je přehráli a udělali jsme si nějaký náskok. Byli jsme samozřejmě šťastní. Já bych to asi víc nějak nekomentoval, protože v té baráži musíte být rádi za každý bod, který vydolujete.

Byl tento zápas náročný spíše po fyzické stránce nebo po psychické?
Samozřejmě i síly ubývají, ta sezona je dlouhá. Teď to byla naše třetí baráž, to je strašně náročné, odehráli jsme hrozně moc zápasů a ubývá sil, samozřejmě je to i těžké na hlavu. Jsme rádi, že jsme to zvládli a ukázali jsme týmový duch.

Nebáli jste se, že by to třeba zase mohlo být o ten jeden bod jako loni?
My jsme teď vyhráli pět zápasů v řadě, to se nám loni myslím ani nepovedlo. Myslím, že jsme hráli výborně a že si to zasloužíme. Nad loňskem jsme vůbec nepřemýšleli.

Sledovali jste během zápasu i výsledek souběžného hraného duelu mezi Jihlavou a Kladnem?
Nijak jsme to nesledovali, soustředili jsme se sami na sebe. Potřebovali jsme ten bod a urvali jsme ho.

Teď budou samozřejmě následovat oslavy, ale ještě je potřeba odehrát nedělní zápas. Víte už něco k tomu zápasu?
Teď se momentálně nezabýváme nedělním zápasem, máme trochu jiné starosti (smích). Takže se uvidí, jak to bude. My si to teď chceme v první řadě užít.

Poslední minuty byly hlavně ze strany trenéra hodně hektické, vypadalo to, že se hraje jen na udržení výsledku. Jak moc veliké nervy to byly?
Bylo to těžké, může tam v závěru něco spadnout a samozřejmě bychom hráli dál. Jsme ale rádi, že jsme to ukopali a týmovým duchem jsme to urvali.

Související články

Ohlasy k zápasu | so 21.4.2018

Kapitán po postupu: Už můžu v klidu umřít