HC Energie Karlovy Vary

Klejna: Byl to malý český zázrak!

Senzace! Tak by se dal označit výsledek čtvrtfinále šampionátu osmnáctiletých v Magnitogorsku. Podceňovaní Češi totiž dokonale zaskočili favorizované Kanaďany a v Rusku si zahrají o medaile!

Ač začátek turnaje nebyl pro český výběr do osmnácti let úplně ideální, nakonec se vše otočilo ve prospěch českých mladíků. Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále Kanadu 2:1. „Do zápasu jsme šli v roli outsidera po jedné výhře nad Francií. Za to Kanada postupovala do čtvrtfinále z prvního místa ve skupině,“ uvádí vstup Čechů do čtvrtfinále Klejna.

I když favoritem zápasu byla Kanada, českým hokejistům nevíra naopak vyhovovala. „My jsme věděli, že můžeme jenom překvapit. Tato role pro nás byla nejlepší. Celý zápas jsme možná nehráli hezký hokej pro diváky, ale neskutečně účinný,“ pokračuje v hodnocení celého utkání.

Za výhrou České republiky stojí výkon celého týmu, ten totiž v zápase předvedl obrovskou bojovnost a vůli poprat se o postup. „Měli jsme snad třicet zblokovaných střel. A právě obětavost a skvělý výkon Lukáše Dostála v bráně hrály asi největší roli. V tu chvíli jsme věděli, že pokud se nám podaří dát gól, tak vítězství urveme! A ono to vyšlo,“ raduje se z výhry nad Kanadou.

Ke konci utkání se ještě na chvíli dostala na koně Kanada, když šest minut před koncem snížil na rozdíl jediného gólu Dellandrea, český výběr do osmnácti let už ale těsný náskok udržel až do konce. „Posledních pět minut to byl hrozný zámek v podání Kanady. Ale šlo znát, že si neví rady proti našemu bloku takřka všech hráčů na ledě. Najednou byl konec a bylo to tady. Takový malý český zázrak!“ radoval se po senzační výhře karlovarský obránce.

Semifinále čeká na svěřence trenéra Davida Bruka v sobotu 28. dubna, kdy od 16:30 vyzvou v souboji o postup do finále výběr USA.