HC Energie Karlovy Vary

Vyprodaná hala? Nezapomenutelný zážitek, vzpomíná Kverka

Čtvrteční rozlučka s hráči udělala definitivní tečku za postupovou sezonou. Mezi zúčastněnými z řad hokejistů nechyběl ani hbitý útočník Jaromír Kverka, který byl ze zájmu fanoušků nadšený. „Jsme moc rádi za to, že přišlo tolik lidí. Musíme se jim odvděčit za to, že nás podporovali celou sezonu. Je to pro ně a snažíme se dělat maximum,“ říká v našem rozhovoru,

Celý rok byl pro energetiky velice náročný, sestup z nejvyšší soutěže si totiž žádal okamžitou nápravu. Na ledě ale karlovarští hokejisté předváděli obětavé výkony a díky tomu dokázali vybojovat návrat do extraligy. Na co z letošní sezóny vzpomíná Jaromír Kverka? „Určitě celé play-off a baráž, bylo to hodně emotivní. Hlavně fanoušci byli skvělí, hrálo se před vyprodaným publikem a to je zážitek, na který nikdy nezapomenu,“ zároveň pochválil příznivce Energie. A že byl postup oslaven řádně, to mladý útočník záhy potvrdil. „Oslavy byly velké, dvou až třídenní, jak u koho. Moc jsme si to užili,“ vzpomíná se smíchem.


Po vydařené autogramiádě už mohli hráči odložit stranou brusle a naladit se do dovolenkové nálady. Výjimkou nebyla ani karlovarská jedenáctka. „Hokej jsem úplně vypustil, potřebuji si od něj odpočinout. Zhruba čtrnáct dní nebudu nic dělat a za měsíc nám už vlastně začne příprava. Teď letím s přítelkyní na dovolenou do Egypta, kde si chci pořádně odpočinout,“ neskrýval nadšení z nadcházejícího výletu.

Ačkoliv je letní příprava ještě vzdálená a na všechny čeká zasloužený odpočinek, odchovanec lázeňského hokeje si ale už nyní byl dobře vědom kvalit nejvyšších pater českého hokeje a důležitosti poctivé práce v mezisezoně. „Extraliga bude náročná soutěž, takže se na ni musíme připravit pořádně. Moc se těším na kluky, které jsme dlouho neviděli. Bude jich tam hodně, se kterými jsme se kdysi potkávali, takže se těším na všechny soupeře a myslím si, že to bude skvělá sezona,“ vzhlíží k nadcházejícímu roku v elitní lize.