HC Energie Karlovy Vary

Závěrečné utkání sezony s nulou pro Sáblíka

HC Energie – BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Teprve v posledním kole play out mohla slušně zaplněná KV Arena slavit první tříbodové vítězství Energie v této soutěži. Bez nervů hrající domácí uvolněným výkonem ve většině herních činností předčili s baráží smířenou Mladou Boleslav a díky brankám Ondřeje Němce, Davida Balázse a Tomáše Čachotského společně s bezchybným výkonem Lukáše Sáblíka si užili velkého aplausu.
O2 extraliga, OUT12, ne 4.4.2010
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 13. Němec (Skuhravý), 28. Balazs (Cyganov, Schmidt), 43. Čachotský (Cyganov, Balazs). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bryška, Čech. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 3046. Průběh utkání: 3:0.
Karlovy Vary: Sáblík - Černý, Prošek, Loginov, Nosek, Mucha, Němec, Schmidt - Zucker, Skuhravý, Hřebejk - Kumstát, Pech, Košťál - Hluchý, Melenovský, Skladaný - Cyganov, Čachotský, Balázs - Budinský
Ml.Boleslav: Schwarz (32. Valent) - Čížek, Frolo, Lehikoinen, Kasík, Jindra, Duben - Handlovský, Král, Pabiška - Boháč, Vrbata, Nouza - Macho, Gajovský, Bahenský - Ferebauer, Kubeš, Loskot - Vrba

Komentář k utkání

Zatímco pro Energii znamenal dnešní duel poslední zápas v této sezoně, pro Mladou Boleslav šlo spíše o rozehrávku před nadcházející baráží, kterou již před tímto utkáním měla jistou. I to byl důvod, proč utkání začalo z obou stran nevýrazně. Zatímco domácí se rychle oklepali, Mladoboleslavští toho za celých dvacet úvodních minut nebyli schopní.

První větší šanci pro domácí vytvořil ve dvanácté minutě Balázs, který zpoza branky přihrál najíždějícímu Čachotskému. Ten však z dobré pozice minul klec. Další akce karlovarských útočníků již skončila lépe. Při signalizovaném trestu střílel Skuhravý od modré. Jeho střelu Schwarz ještě vyrazil, ale pouze na hůl Ondřeje Němce, který přesnou ranou poprvé v dnešním zápase rozvlnil sítě hostující klece.

Další branku mohli domácí přidat o čtyři minuty později. Střela Kumstáta se odrazila od boleslavského brankáře na hůl Skuhravého, který z bezprostřední blízkosti vypálil. Schwarz si však poradil nejen s touto střelou, ale i s dorážkami Skladaného a Pecha.

Prostřední část hry začali znovu lépe domácí. I ve vlastním oslabení dokázali Schwarze v bráně trochu potrápit, ale stav se měnil až ve dvacáté sedmé minutě. Cyganov přihrál do levého kruhu volnému Davidu Balászovi, který šikovnou střelou zvedl náskok Energie na dvě branky.

V polovině zápasu z brány odstoupil Marek Schwarz a jeho místo v bráně zaujal Michal Valent. Spolu s ním však odešel na trestnou lavici Handlovský, a tak měla hostující dvojka ihned z počátku plné ruce práce. S novým brankářem však přišly i nové šance a odhodlání na straně hostů. Do útoku se dostal Pabiška, ale jeho střela jen těsně minula pravou tyč Sáblíkovy brány. O chvíli později se ve vlastním oslabení dostal ke střele Frolo, odraženou střelu ještě dorážel Nouza, ale na skvěle chytajícího Sáblíka nevyzrál.

Energetici v posledním dějství nenechali svého soupeře ani rozehrát a už se stav měnil znovu. Tomáš Čachotský nejdříve obehrál Lukáše Vrbu a poté vystřelil z prostoru v pravém kruhu. Valent na jeho rychlou střelu neměl žádnou šanci reagovat.

Mladá Boleslav se snažila vsítit alespoň čestnou branku, což se málem podařilo Frolovi. Ten svou dělovkou z mezikruží karlovarskému brankáři pořádně zavařil. Avšak z protiútoku to byly znovu Karlovy Vary, kdo mohl změnit skóre na kostce. Zucker si šikovně najel před bránu, přihrál volnému Hřebejkovi,jehož střela se jen odrazila od Valenta znovu k Zuckerovi. Ten však při zakončení byl faulován Lehikoinenem.

Do konce zápasu již domácí pouze dohrávali a jediným jejich cílem bylo udržení čistého konta pro Lukáše Sáblíka, který si ho za dnešní výkonu více než zasloužil.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): My jsme splnili to, co jsme si předsevzali. Rozloučili jsme se s našimi fanoušky vítězstvím, protože víme, že si s námi letos hodně vytrpěli. Sezona určitě nebyla povedená, ale tak to někdy v životě i ve sportu chodí, že ne vždy se všechno podaří. Chtěl bych všem lidem, kteří dnes přišli a kteří chodili v hojném počtu po celou sezonu, poděkovat. Zejména za to, že nám zachovávali přízeň, přestože jsme jim tu radost nedělali. Budeme se snažit příští sezonu polepšit.

Jan Tlačil (BK Mladá Boleslav): Nedůrazem před brankou jsme v první třetině poskytli domácím šanci ke skórování. Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, ale bohužel naše koncovka je opravdu velice špatná. Ve třetí třetině se zápas jenom dohrával.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 3.4.2010

Energetici zakončí sezonu duelem s Boleslaví