HC Energie Karlovy Vary

Mensator inkasoval jedinkrát, Energie přesto bez bodu

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Ani po třech letech to nevyšlo. Energie prohrála se Zlínem své dvanácté utkání v řadě. Západočeši znovu nedokázali využívat množství přesilovek včetně 1:50 dlouhé početní výhody 5 na 3. Jedinou branku zápasu vsítil 13 sekund do konce první třetiny Petr Holík a zkazil tak Lukáši Mensatorovi (na snímku) návrat do karlovarské branky po dlouhé pauze způsobené zraněním.
Tipsport extraliga, 23. kolo, ne 20.11.2011, Stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 20. Holík (Linhart, Köhler). Rozhodčí: Homola, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:7, navíc Leška 5 min + do konce utkání a Lihnart OT 10 min (oba ZLN). Využití: 1:0. Diváci: 3980. Průběh utkání: 1:0.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, F. Čech
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Přindiš, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker

Komentář k utkání

Utkání začalo menším tlakem Energie. Pokusy Skladaného i Kupce však Horčička pokryl. V 5. minutě nechal Mensatora vyniknout domácí Kubiš, jehož střelu vychytal karlovarský brankař s velkým přehledem. O dvě minuty později byli ve čtyřech sekundách hry vyloučeni dva hráči Energie a domácí měli k dispozici 1:56 přesilovky 5 na 3. Mensator se však do branky vrátil ve velmi dobré formě a všechny šance domácích v této přesilovce pochytal. V 10. minutě dostali příležitost přesilovky i karlovarští. Těm se ale přesilovky delší dobu nedaří a ani v této si na Horčičku v brance Zlína nepřišli. Šance hostujícího Deje gólem neskončila stejně jako akce domácího Kubiše a ani Vlacha, který nedokázal nadvakrát přehodit Mensatora. Padesát sekund před koncem první části se nechal vyloučit Martin Zaťovič a domácí PSG vhozenou rukavici využilo. Necelou čtvrt minutu před koncem první třetiny otevřel skóre Petr Holík.

Druhá třetina začala šancí Důrase, se kterou si dokázal Mensator poradit. Ve 23. minutě stačilo zlínským osm vteřin na dvě svá vyloučení, čímž nabídli hostům 1:52 dlouhou přesilovku 5 na 3. Nosek však střílel pouze do ochranné sítě a Košťálovi puk v poslední fázi poskočil. Ani v další přesilovce se energetici neprosadili a stále zůstávali o jeden gól pozadu. V polovině zápasu přišla šance Lešky, jenž byla jeho poslední. Zlínský patron tečoval střelu Köhlera a nechal znovu úřadovat Mensatora. Leška dostal o minutu později trest do konce utkání za faul loktem na karlovarského Přindiše. Ani pětiminutovou přesilovku 5 na 4 nedokázali karlovarští hokejisté využít. Do konce třetiny ještě stihl ujet domácí Kubiš, ale Mensator stihl vyjet a akci zlikvidovat.

Po přestávce byl ve 42. minutě vyloučen Veselý, ale Noskova přesilovková střela do branky nepropadla. Když nebyl úspěšnější ani Pech, stala se i tato přesilovka nevyužitou. Série vyloučení na obou stranách způsobila to, že se prvních deset minut třetí třetiny hrálo v nestandartním počtu hráčů na ledě. V poslední desetiminutovce základní hrací doby byl velmi aktivním hostující obránce Gřegořek. Ani jedna ze tří střel za brankovou čáru nepropadla, a i když jedním z pokusů překonal Horčičku, šla střela nakonec těsně vedle. Dvě minuty do konce odvolali hosté brankaře a hned pykali. Bedřich Köhler vstřelil gól, na stadionu se začalo slavit, ale vše překazil čárový sudí, který odpískal ofsajd. V poslední půlminutě třetí části tlačili hosté, ale obstřelování Horčičky kýžený výsledek nepřineslo a všechny tři body zůstávají ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (PSG Zlín): Utkání bylo vyrovnané. Rozhodl jeden šťastný gól. Štěstí bylo na naší straně, i když jsme nastřelili dvě tyčky. Zápas jsme chtěli gólově lépe vyjádřit, bohužel se nám to ale nepodařilo. Jsme rádi za vítězství. Výkon mužstva byl disciplinovaný. Můžeme poděkovat brankáři Luboši Horčičkovi, jenž podal výborný výkon a má velký podíl na našem tříbodovém zisku.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Diváci viděli vyrovnané utkání, které bylo poznamenané řadou vyloučených hráčů. Ani jedno mužstvo nesehrálo přesilovky dobře. Přestože Zlín paradoxně v početní výhodě skóroval. Byl to spíš náhodný gól, když se domácí dostali k puku a před prázdnou branku po nešťastném odrazu od brusle našeho obránce. Takové góly ale vyrovnané zápasy rozhodují. Vypracovali jsme si dost šancí, ale jejich realizace nebyla dobrá. Domácí dnes byli o ten jeden gól šťastnější.

Související články