HC Energie Karlovy Vary

Střelecké probuzení Energie odnesla Boleslav

26. kolo: HC Energie – BK Mladá Boleslav 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Přesilové hry, oslabení, hattrick Noska, nula pro Mensatora a především šest vstřelených branek. To je jen krátký výčet pozitiv z veledůležitého utkání o poslední místo s mladoboleslavským BK. Domácí na výhru zadělali již v první třetině po dvou gólech. Parádní výkon pak hokejisté Energie podtrhli čtyřmi přesnými zásahy v prostřední třetině. Hráčem utkání byl po zásluze vyhlášen díky hattricku David Nosek. Výrazně se na výhře podílel i Lukáš Mensator svojí první letošní nulou.
Tipsport extraliga, 26. kolo, út 29.11.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
6:0
2:0, 4:0, 0:0
Branky a nahrávky: 8. Pech (Zaťovič), 19. Nosek (Melenovský), 26. Mikeska (Skladaný, Gründling), 28. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 33. Nosek (Mensator), 34. Gawryletz (Gřegořek, Dej). Rozhodčí: Souček, Hodek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. Diváci: 2565. Průběh utkání: 6:0.
Karlovy Vary: Mensator - Gulaši, Nosek, Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Bombic, Přindiš, Gründling - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Zaťovič, Pech, Dej - Skladaný, Melenovský, Mikeska - Kuběna, Kupec, Zucker
Ml.Boleslav: Valent - Hay, Chaloupka, Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Koma, Drábek - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen

Komentář k utkání

Karlovarští vstoupili od utkání velice sympaticky, a již ve druhé minutě byli za svou snahu odměněni přesilovou hrou. Boleslavští pocítili tlak domácích borců, ale Gřegořek, Gulaši ani Zaťovič své pokusy mezi tři tyče nedostali. Následně se po trestu pro Kupce role vyměnili, ale byl to spíše Valent, který se musel mít na pozoru před únikem Zaťoviče. Aktivní energetik se dočkal až v 7. minutě. Karlovarská dvaadvacítka nahodila z rohu před branku hostí a Lukáš Pech, byl se svojí dorážkou nejrychlejší.

V 11. minutě měl navýšení na holi Melenovský, ale Valent si domácího forvarda vychutnal pohledným zákrokem lapačkou. Chvíli po něm se do brejku dostal Kumstát, ale i on ztroskotal na na umění boleslavské jednatřicítky. Tlak Karlovarských gradoval po vyloučení Mikulíka a na něj navazujícím trestem pro Podkonického. Hosté první oslabení ubránili, ovšem v tom druhém se blýskl David Nosek neskutečnou bombou od modré, která přesně zapadla do růžku boleslavské svatyně.

Hned zkraje druhého dějství se měl co ohánět Mensator, aby včas zareagoval na nenápadnou teč Haye. Následně musel domácí gólman dokonce špičkou betonu doslova vykopávat projektil Chaloupky od modré. Domácí ale ukázali bojovné srdce a z obrany přešli do útoku, který završili nádhernou brankovou souhrou. Stalo se tak ve 26. minutě, když Melenovský našel Michala Mikesku, který z první skóroval. Brankostroj však nekončil. O minutu později se podruhé v utkání prosadil bombou z kruhu David Nosek.

I ve druhé polovině dvacetiminutovky vládli na ledě energetici. Nebude tedy překvapením, že dvojnásobná početní výhoda Karlových Varů nezůstala bez využití. O to více domácí ochozy potěšil fakt, že David Nosek vsítil hattrick. O chvíli později již svítilo na světelně tabuli exhibiční skóre. Stalo se tak po bleskové akci Karlovarských, zakončenou přesnou ranou k bližší tyčce z hole Travise Gawryletze. V závěru třetiny se ještě dostali hosté k pár střelám, ale rozjetá Energie inkasování nedovolila.

Třetí třetina začala méně atraktivnějším projevem obou celků. Za zmínku stojí snad jen pokus hostujícího Tomase, který z levého kruhu škrtl tyčku domácí svatyně. Na druhé straně mohl zase pro změnu Košťál dorážet do zcela odkryté klece, ale všichni svatí stojící při Valentovi odvrátili sedmý úder Energie. Štěstí stálo i při Gawryletzovi, který ukořistil puk po špatné rozehře hostů, ale jeho projektilu chybělo dobrých deset čísel k radosti.

Zbytek utkání se rozhodně jen tak nedohrával, a to i díky přesilovým hrám na obou stranách, a tak si diváci, kterých zavítalo do KV Areny před dva a půl tisíce užívalo atraktivní hokej do posledních vteřin. Z zmínku stojí například teč Kumstáta nebo nebezpečná dorážka Tomase. Domácí si ale výsledek pohlídali a rázně urvali tři body, díky kterým se odlepili od svého úterního soupeře na čtyřbodový rozdíl.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Jsme moc rádi, že se nám podařilo zápas zvládnout. Především po psychické stránce. Není jednoduché hrát o tu pozici, o kterou se bojovalo. Doma je to ještě mnohem horší. Dokázali jsme zápas zvládnout, i co se týče kondice. Máme v plánu čtyři zápasy během sedmi dnů a k tomu navíc musíme počítat i cestu do Třince. Za všechno co tentokrát hráči předvedli, si zaslouží poděkování. Hráli disciplinovaně a to nebylo jednoduché. Utkání rozhodly branky v přesilovkách a třetí třetina se už jen dohrávala.

Petr Novák (BK Mladá Boleslav): My jsme cestovali do Karlových Varů po dobrém utkání s Brnem, které jsme vyhráli 4:3. Naším cílem bylo urvat jakýkoliv bod. Jenomže nás zápas nezastihl v optimální formě. Naším častým vylučováním jsme dostali soupeře na koně hlavně ve druhé třetině, kde jsme třikrát inkasovali v početní nevýhodě, a ve dvou případech se jednalo o hru pět na tři. Skutečnost prohry 6:0 se jen těžko dohání. Třetí třetina se jen dohrávala. Karlovy Vary si hlídaly výsledek a my jsme věděli, že už to nemůžeme dohnat. Musím domácím poblahopřát a my se musíme zamyslet nad disciplinovaností, protože těch faulů bylo opravdu hodně.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | st 30.11.2011

Nosek: Za hattrick jsem šťastný